Cătălin Futur despre explicaţiile date de şefii Primăriei despre Summer Fest: "Chiar ne cred proşti?"

Cătălin Futur despre explicaţiile date de şefii Primăriei despre Summer Fest: "Chiar ne cred proşti?"
Ediţia din acest an a Summer Fest a îngroşat substanţial conturile unei firme din Bucureşti care, potrivit fostului primar al municipiului, Cătălin Flutur, a închiriat spaţiile de pe domeniul public puse la dispoziţie de Primărie şi la preţuri de zece ori mai mari.

Fostul edil şef mai spune că în realitate suprafaţa închiriată firmei care s-a ocupat de organizarea festivalului a fost de cinci ori mai mare decât au nunţaţt reprezentanţii municipalităţii.

“Spunem cu nonşalanţă că suprafaţa pusă la dispoziţie a fost de 2.000 de metri pătraţi. Păi dacă socotim 2.000 de metri pătraţi au fost undeva din capătul Pietonalului până undeva la mijloc. Mai punem încă pe atât în zona de spectacol, mai punem pe dreapta şi pe stânga pe Bulevard şi ies undeva la 8.000 de metri pătraţi. Şi mai punem încă ceva şi ies 10.000 de metri pătraţi. Cu mare dragoste am dat la o firmă, care nu ştiu cum a fost selectată, 10.000 de metri pătraţi, spunem cetăţenilor că am dat numai 2.000, cu 1,35 lei pe metrul pătrat. Făcând o înmulţire, înseamnă 2.700 de lei. Vine o firmă, aceeaşi ca şi anul trecut, în spate cu vestiţii domni care fac consultanţă şi care îi spun domnului primar exact ce să spună şi când să spună, plătesc 2.700 de lei şi îşi permit să închirieze numai 40 de metri pătraţi din cei 10.000 cu numai 2.500 de lei. Trăim într-un oraş normal?", a spus Cătălin Flutur.

Fostul edil susţine că toate cheltuielile cu utilităţile de la Summer Fest au fost suportate de către Primărie, deşi în contracul încheiat cu firma organizatoare era prevăzut ca aceasta să achite utilităţile şi prestaţia artiştilor.

În contractul pe care îl face firma fantomă de la Bucureşti, apare că asigură ei apa pe care a pus-o municipalitate, curentul care a fost plătit de municipalitate şi salubrizarea pe care a făcut-o Urban Serv. Culmea tupeului, şi artiştii care sunt plătiţi tot de Primărie. Chiar ne cred proşti? Când organizam noi festivalul verii, alegeam o firmă, îi dădeam locaţia şi acea firmă se ocupa de adus artiştii, plata scenei. Erau minim doi artişti pe seară şi erau nişte nume., a mai afirmat Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Florentin Țuca: Adevăr sau provocare?

astăzi, 14:28

Asistam, în urmă cu câțiva ani, la o dezbatere între două echipe de adolescenți pe o temă care mi-a ridicat sprâncenele și atenția: „O lume în care fiecare p...

Regulamentul Concursului de Eseuri și Poezie ”Sfinții închisorilor”, ediția a VI-a, Botoșani 2024

astăzi, 14:16
5

Competiția își propune să scoată în evidență, prin valorificarea viziunii tinerilor elevi, rolul și importanța jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste; transformări...

Zilele municipiului Botoșani în atenția jandarmilor și în acest an! (foto)

astăzi, 14:05
26

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele care vor asigura ordinea și siguranța publică la Zilele municipiului Botoșani, manifestare cultural-artistică organizată &i...