Cătălin Flutur: "Există soluţii tehnice pentru a opri apa numai la consumatorii care nu plătesc"

Cătălin Flutur: "Există soluţii tehnice pentru a opri apa numai la consumatorii care nu plătesc"
  Situaţia debranşărilor pe care le face la ora actuală societatea Nova Apaserv, cu scopul de a încasa restanţele de la rău-platinici, a fost unul dintre subiectele aduse în discuţie de consilierii judeţeni în cadrul şedinţei de marţi.

  Cătălin Flutur a spus că există soluţii tehnice eficiente şi deloc costisitoare pentru ca operatorul de apă să întrerupă apa doar la cei care au restanţe la plata facturilor, nu şi la cei bun-platnici, aşa cum se întâmplă în prezent. Consilierul judeţean a indicat şi o sursă de finanţare pentru susţinerea acestor soluţii tehnice de către Nova Apaserv.

“Am văzut din declaraţiile directorului că s-au făcut nişte economii la licitaţiile de pe proiectul mare. Probabil la următoarele licitaţii vor mai apărea nişte economii pentru că asta stă în logica lucrurilor. Am văzut că o parte din bani merg pe o contorizare mult mai performantă. Există soluţii tehnice şi nu au un cost foarte mare pentru a putea opri apa numai la acei consumatori care nu plătesc. Să evităm oprirea pe un întreg condominiu, pe o întreagă scară de bloc când cu o investiţie minimă putem să îi debranşăm numai pe cei care nu îşi plătesc apa", a precizat Cătălin Flutur.

Soluţia indicată de acesta constă în montarea unor vane în apartamente, echipate cu module radio, iar în cazul în care se înregistrează datorii la un consumator, alimentarea cu apă poate fi sistată fără ca angajaţii Nova Apaserv să mai bată toată ziua la uşa restanţierilor.

O astfel de investiţie ar costa circa 35 de euro, de apartament.

Nova Apaserv a făcut economii la licitaţiile de la proiectul privind reabilitarea sistemului de alimentare de circa 6 milioane de euro, primind până acum aprobarea de a cheltui 3,5 milioane de euro. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
466

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
151

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
423

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...