Cătălin Flutur, convins că Ţurcanu rămâne co-preşedinte al PNL Botoşani

Cătălin Flutur, convins că Ţurcanu rămâne co-preşedinte al PNL Botoşani
Co-preşedintele PNL Botoşani, Cătălin Flutur, crede că va conduce filiala locală în continuare alături de Florin Ţurcanu, chiar dacă cel din urmă are o condamnare la închisoare cu suspendare.

Flutur spune că vechiul statut al PNL nu prevede o sancţiune pe linie politică în cazul lui Florin Ţurcanu, iar actualul statut, al marelui PNL, nu va fi aplicat retroactiv, când va intra în vigoare.

“Pe linie politică statutul partidului are aplicabilitate. Statutul vechiului PNL nu prevede o sancţiune pentru astfel de cazuri. Statutul noului partid care încă nu este oficial ştim cu toţii, are clar interpretare pentru că acolo se vorbeşte de ce fel de eventuale infracţiuni au fost făcute. Este clar problema organizaţiei PNL, dar cred că din luările de poziţie ale domnului secretar
Voicu nu este o infracţiune care să… Statutul partidului are caracter de lege. Spuneţi-mi ce lege se aplică retroactiv?", a spus Cătălin Flutur.

Cât priveşte o posibilă suspendare a lui Florin Ţurcanu de la conducerea Consiliului Judeţean, Flutur nu a dorit să facă prea multe comentarii, spunând doar că legea trebuie aplicată la fel peste tot.

“Eu nu sunt specialist în drept, dar încă nu am văzut în ţară prefecţi care să ia măsuri. Din punct de vedere legal nu s-au luat măsuri nici împotriva preşedintelui CJ de la Prahova, Brăila. Nu mă pronunţ pentru că este un domeniu în care nu mă pricep", a conchis Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta