Catalin Flutur cere tragerea la raspundere a tuturor celor care se opun comasarii spitalelor!

Catalin Flutur cere tragerea la raspundere a tuturor celor care se opun comasarii spitalelor!
Presedintele PDL Botosani, Catalin Flutur, cere tragerea la raspundere a tuturor celor care se opun comasarii spitalelor, consecinta impotrivirii fiind, potrivit acestuia, pierderi insemnate de fonduri pentru sistemul sanitar botosanean.

Liderul PDL a spus ca pana acum unitatile spitalicesti din judet au pierdut 4 milioane de lei, iar pana la sfarsitul anului suma se va ridica la 6 milioane de lei.

“As vrea sa cer in mod oficial ca cei care se fac raspunzatori de pierderea finantarii in sanatatea botosaneana, cei care se opun comasarii spitalelor si a restructurarii sistemului de sanatate, sa fie trasi la raspundere, sa plateasca din buzunarul dumnealor si legea permite acest lucru, se poate indrepta asupra consilierilor judeteni. Eu am avut o discutie atat cu sindicatele si am spus sa imi dea argumente viabile pentru necomasare. Trebuie sa stie si botosanenii un lucru, nu ne-a venit noua sa facem comasare ca vrem noi la Botosani, sa fim mai altfel decat in alta parte. Daca noi vroiam comasare si in majoritatea judetelor erau spitale separate, inseamna ca era alta situatie si noi aveam o problema, dar nu este asa. Pierderile de care am pomenit nu erau bani pentru salarii, ci bani pentru actul medical", a spus Catalin Flutur.

Presedintele PDL ii acuza pe cei din opozitie ca mereu cauta tot felul de tertipuri in ceea ce priveste problema din sistemul de sanatate botosanean, pentru ca nu vor sa recunoasca ca au gresit.

Mie sa-mi spuna cei care se opun comasarii in cate judete din Romania se mai intampla situatia de la Botosani, cu Spital de Urgenta si cu spitale separate de Psihiatrie, Obstetrica si Pediatrie, in afara de judetele unde sunt centre universitare? Si vad tot felul de mari specialisti in sanatate acum, dar nu stiu ce fel de pregatire au. Ei stiu prea bine ca gresesc, iar presedintii Marcu si Ţurcanu nu au catadicsit sa vina la intalnirile cu sindicatele, au trimis tot felul de specialisti, a mentionat Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Iason şi Sosipatru; Sf. Mc. Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia

astăzi, 08:00
1

Intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim pregătea biruinţa Sa asupra morţii şi deschiderea drumului de mântuire către Ierusalimul ceresc, pentru toţi cei ce aveau să c...

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
470

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
487

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...