Catalin Buhaianu: Actualul ministru al Educatiei saboteaza cercetarea din Romania

Catalin Buhaianu: Actualul ministru al Educatiei saboteaza cercetarea din Romania

 Catalin Buhaianu  

In urma unui articol aparut in presa centrala, deputatul Catalin Buhaianu, membru in Comisia pentru Educatie si Cercetare din Camera Deputatilor, sanctioneaza incompetenta celui de-al treilea ministru al educatiei propus de premierul Ponta! (Cititi stirea aici )

In urma tergiversarilor Ministerului Educatiei, oamenii de stiinta romani nu mai sunt conectati la ceea ce se intampla in lumea cercetarii stiintifice si, mai grav, nu mai pot fi detectate plagiatele! Sa presupunem ca un cercetator roman vrea sa studieze un anumit fenomen, insa daca nu are acces la baza de date a editurii Thomson Reuters (despre ea este vorba si in articol), nu are de unde sa stie daca nu cumva acel subiect a mai fost cercetat deja... Mai mult, daca un profesor sau om de stiinta publica o lucrare asupra careia exista suspiciunea plagiatului, atunci lipsa accesului la baza de date internationala face imposibila compararea lucrarii cu oricare alta lucrare din lume!

Isprava asta apartine ministrului intermar al educatiei, Liviu Pop care a declarat presei ca habar nu are problema reinoirii abonamentului ministerului Educatiei si Cercetarii la baza de date a Thomson Reuters. Insa, chiar ministrul Pop a anuntat in urma cu 2 saptamani amanarea datei pana la care institutiile de cercetare pot depune cereri de abonament la aceasta baza de date.

Adica, ministrul le spune cercetatorilor ca mai au timp, apoi se trezeste ca de fapt nu mai au la ce depune! Asta miroase cel putin ciudat!

“Chiar si speculativ, nu pot sa nu ma gandesc la o simpla "coincidenta" faptul ca dupa ce a schimbat vreo 3 candidati la postul de ministru al Educatiei, Victor Ponta s-a saturat de plagiatorii din jurul lui! Si cum, alte pile, alti protejati si colaboratori apropiati si competenti nu are, a gasit de cuviinta sa rezolve problema prin a bloca depistarea plagiatului!Oricum, pentru incompetenta cu care Ministrul Liviu Pop a tratat o problema vitala pentru cercetatorii romani, ii cer public demisia! a declarat deputatul botosanean Catalin Buhaianu.

De altfel, aceasta problema reprezinta si subiectul unei interpelari a deputatului Catalin Buhaianu la adresa ministrului interimar al educatiei, Liviu Pop.

Comunicat Deputat Catalin Buhaianu

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
6

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
40

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...