Cât s-a cheltuit până acum cu deszăpezirea, la Botoşani!

Cât s-a cheltuit până acum cu deszăpezirea, la Botoşani!
Iarna blândă de până acum a făcut ca şi facturile pentru deszăpezire să fie mai mici, iar drumarii au toate şansele să rămână cu material antiderapant pe stoc.

În municipiul Botoşani, pentru intervenţiile ce s-au făcut de la începutul sezonului rece factura este de aproximativ 600.000 de lei.

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, cele mai multe intervenţii au fost pentru combaterea poleiului. La această dată, Urban Serv are pe stoc peste 300 de tone de material antiderapant, respectiv sare în amestec cu inhibitor, sau în amestec cu nisip, la care se mai adaugă 200 tone de sare, 20 tone de nisip

“Cele mai multe intervenţii au fost de combatere a poleiului , nu de îndepărtare a stratului de zăpadă sau pluguire. Din suma cheltuită am recuperat cam 70%. Vremea ca atare nu a necesitat intervenţii de amploare, în schimb, conform contractului încheiat cu Primăria am fost nevoiţi să avem lunar o canititate de material antiderapant pregătită în magazia societăţii pentru intervenţii. Avem obligaţia să achiziţionăm material antiderapant, chiar dacă nu-l folosim în aceeaşi lună sau luna următoare", a spus Simion Drelciuc.

Şi pentru activitatea de pe drumurile judeţene, facturile sunt aproape la jumătate faţă de anul trecut.

“Cheltuielile pe noiembrie şi decembrie sunt de 800.000 de lei. Este o sumă mult mai mică faţă de alţi ani când s-a depăşit şi un milion de lei pe lună, când au fost ierni grele. Pe ianuarie încă nu avem calculele dar cred că va fi cam în aceeaşi notă. Pe lângă materialul antiderapant, intevenţii, s-au plătit şi orele de aşteptare. Banii care rămân în folosim pe toţi pentru reparaţii pe drumuri", a precizat Cristian Achiţei, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta