Cât câștigă un polițist local la Botoșani? Salarii de la 3.000 până la 13.000 de lei!

La salariile de bază ale polițiștilor locali se mai adaugă norma de hrană și sporurile.

Cât câștigă un polițist local la Botoșani? Salarii de la 3.000 până la 13.000 de lei!

În ședința de Consiliu Local a Primăriei municipiului Botoșani, care va avea loc pe 28 februarie 2024, vor fi aprobate salariile de bază aferente funcțiilor din familia ocupațională „Administrație”. În acest sens vor fi aprobate și salariile polițiștilor locali din Botoșani.

Salariile sunt stabilite începând cu data de 1 martie 2024, după și dacă proiectul aflat pe ordinea de zi va trece de votul consilierilor locali.

Cât câștigă un polițist local în Botoșani

Potrivit proiectului, salariile de bază ale polițiștilor locali, în Botoșani, încep de la 3.000 de lei și ajung la peste 10.000 de lei în funcție de grad, clasă și funcție ocupată.

De exemplu, directorul executiv al Poliției Locale a municipiului Botoșani, grad I, are un salariu de bază de 12.915 lei, iar cel de grad II are o remunerație de 13.335 de lei. Directorul adjunct, grad I, câștigă 12.285 de lei, iar cel de grad II câștigă 12.810 lei.

În cazul polițiștilor locali pe care îi vedem deseori în teren salariile încep de la 3.400 de lei și pot ajunge până la aproximativ 8.500 de lei, depinzând de grad, clasă și vechime.

Astfel, un polițist local, clasa I, superior, grad 5, câștigă 8.639 de lei, iar unul aflat la început de carieră 3.465 de lei. La clasa II salariile încep de la 3.449 și ajung până la 6.699 de lei.

Mai mult decât atât, la salariile polițiștilor locali se adaugă norma de hrană și sporurile.

Atașăm mai jos fotografii cu salariile de bază ale polițiștilor locali care ocupă funcții de conducere, dar și ale celor pe care îi vedem zilnic pe străzile municipiului Botoșani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
757

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
297

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...