Case salvate de pompierii botosaneni inainte de a ajunge scrum!

Case salvate de pompierii botosaneni inainte de a ajunge scrum!
In numai o jumatate de zi, doi botosaneni au fost la un pas de a ramane pe drumuri din cauza unor incendii in locuinte!

Un jar cazut din soba pe materiale combustibile a incendiat joi seara locuinta unui localnic din satul Sarata, comuna Mihalaseni. Speriat de amploarea evenimentului si ingrijorat ca ar putea ramane in plina iarna fara un acoperis deasupra capului, Mihai V. a solicitat sprijinul pompierilor pentru stingerea incendiului.

Cinci pompieri din cadrul Garzii de Interventie Trusesti s-au deplasat la locul indicat cu o autospeciala cu apa si spuma.

La sosirea pompierilor la fata locului, incendiul se manifesta la doua din incaperile locuintei. Ajutati de membrii serviciului voluntar pentru situatii de urgenta, acestia au reusit sa stinga incendiul in mai putin de o ora.

Valoarea bunurilor salvate ca urmare a interventiei prompte a pompierilor a fost estimata la 50.000 de lei. Flacarile au distrus aparatura electronica, mobilierul, lenjeria, imbracamintea din cele doua camere, pagubele fiind estimate la 15.000 lei.

"Doua ore mai tarziu, pompierii din cadrul Detasamentului Dorohoi au reusit sa evite un incendiu de proportii la locuinta unei familii din comuna George Enescu. Sesizati ca unul dintre cosurile de fum ale casei ce apartine Elenei F. din satul Arborea arde, pompierii au intervenit cu o autospeciala cu apa si spuma", a precizat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul ISU Botosani.

Flacarile au fost stinse in mai putin de 10 minute, impiedicandu-se astfel extinderea incendiului la acoperisul cladirii. Ca urmare a interventiei pompierilor, au fost salvate bunuri materiale in valoare de 50.000 de lei.

Cele mai multe incendii ar putea fi prevenite daca s-ar respecta o serie de reguli si masuri de prevenire si stingere a incendiilor.

Pentru a reduce riscul izbucnirii unor incendii la locuinte din cauza cosurilor de fum defecte sau necuratate sau a exploatarii necorespunzatoare a sistemelor de incalzire, pompierii recomanda cetatenilor sa respecte urmatoarele reguli si masuri p.s.i.:

- sa nu foloseasca sobe defecte sau avand cosurile de evacuare a fumului deteriorate, necuratate de funingine sau neprotejate termic fata de materialele combustibile din alcatuirea acoperisurilor constructiilor 

- sa supravegheze in permanenta sobele sau alte sisteme de incalzire locala sau de gatit (aragaze, resouri, plite, etc)

- sa nu aprinda focul cu benzina sau alte lichide inflamabile

- sa nu arda in sobe lemne mai lungi decat vatra focului

- sa nu puna la uscat rufe sau alte materiale combustibile pe sobe, in special pe cele metalice sau la mai putin de 1 m de acestea

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
90

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
115

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
117

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...