Cașcavalul de Săveni, recunoscut oficial în toată Uniunea Europeană

Cașcavalul de Săveni, recunoscut oficial în toată Uniunea Europeană

Cașcavalul de Săveni devine un produs recunoscut oficial în toată Uniunea Europeană după ce a fost publicat regulamentul privind înregistrarea “Cașcavalului de Săveni” în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate.

Procedurile privind recunoașterea acestui produs atât pe plan național cât și în Uniunea Europeană a fost demarat de Asociația Producătorilor “Cașcavalul de Săveni” în 2016, iar după cinci ani în care au trebuit parcurși mai mulți pași și îndeplinite tot felul de condiții, în data de 21 aprilie, la Bruxelles, a fost aprobat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2021/657 AL COMISIEI.

Iată ce prevede acesta:

- Articolul 1: Se înregistrează denumirea „Cașcaval de Săveni” (IGP). Denumirea de la primul paragraf identifică un produs din clasa 1.3. Brânzeturi din anexa XI la Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 668/2014 al Comisiei (3).

- Articolul 2: Termenul „cașcaval” poate fi utilizat în continuare pentru etichetare sau pentru prezentări pe teritoriul Uniunii, cu condiția respectării principiilor și normelor aplicabile în ordinea juridică a acesteia.

Regulamentul intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și se în toate statele membre ale Uniunii Europene.

 

Spune-ne opinia ta