Caşcaval produs la Botoşani, descoperit cu E-Coli!

Autoritățile au descoperit bacteria E-Coli într-un tip de cașcaval produs la Botoșani și într-o pastă de mici pusă în vânzare într-un magazin din Teleorman. DSVSA a anunțat deja că a luat primele măsuri.

Cașcavalul și pasta de mici din care au fost prelevate probe pentru identificarea prezenței Escherichia Coli verotoxigenă au fost consumate înainte ca produsele să fie retrase de pe piață, potrivit directorului DSVSA, Iulian Ianculescu.
 
"Vorbim de aproximativ 70-80 de role de caşcaval şi de 100 de kilograme de mici. Când au venit rezultatele analizelor produsele fuseseră consumate. Micii se supun controlului termic. A fost demarat un control la unitatea care comercializa pasta de mici pentru a găsi sursa de infecţie şi nu au fost identificate probleme care ţin de igiena internă. În aceste condiţii, am informat mai departe ANSVSA pentru a continua procedura de verificare la unitatea de sacrificare de unde se făcea aprovizionarea cu carcasă de vită, situată în Mihăileşti", a declarat, potrivit Agerpres, directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.

Tipul de cașcaval în care s-a descoperit E-coli a fost produs în Botoșani, iar pasta de mici pusă în vânzare provenea dintr-un magazin din Teleorman, mai scrie Agerpres.

Inspectorii veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la şapte probe prelevate din carne şi produse lactate comercializate în supermarketuri şi carmangerii din judeţele Vâlcea, Teleorman, Bistriţa Năsăud şi Buzău, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În perioada 17 - 28 octombrie, în cadrul Planului Naţional de Control al alimentelor, au fost prelevate şi analizate 114 probe de carne (carcase ovine şi bovine, carne tocată vită, mici din carne de porc şi vită, pulpă vită, cârnaţi proaspeţi, burger vită, pastramă carne tineret bovin, pulpă de oaie, cârnăciori vită oaie) şi de lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, caşcaval clasic, telemea de vacă, caşcaval de capră, caşcaval afumat Apuseni, brânză de capră şi caş de vacă).
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eveniment cultural la Botoșani - “Muzeu pentru o zi” cu lansare de carte, conferință și momente artistice!

astăzi, 14:06

Marți, 25 Noiembrie 2025, municipiul Botoșani va deveni un veritabil centru cultural, prin manifestarea de prestigiu organizată sub egida Marii Loji Naționale din România: evenimentul &bdquo...

Un actor botoșănean s-a stins din viață. ”Când îți spune un om că te-a văzut de sute de ori pe scenă și că te iubește, poți să mori liniștit”

astăzi, 13:30

Actorul Virgil Andriescu, unul dintre cei mai respectați artiști ai scenei, a murit în cursul serii de joi, 20 noiembrie 2025, la vârsta de 89 de ani. Decesul acestuia a fost confirmat d...

Impact între un microbuz și un autoturism, în apropiere de orașul Botoșani! (Foto)

astăzi, 13:09

Un accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, pe DN 28 B, în dreptul pădurii din localitatea Bălușeni. În eveniment au fost implicate un autoturism și un microbuz. ...