Caşcaval produs la Botoşani, descoperit cu E-Coli!

Autoritățile au descoperit bacteria E-Coli într-un tip de cașcaval produs la Botoșani și într-o pastă de mici pusă în vânzare într-un magazin din Teleorman. DSVSA a anunțat deja că a luat primele măsuri.

Cașcavalul și pasta de mici din care au fost prelevate probe pentru identificarea prezenței Escherichia Coli verotoxigenă au fost consumate înainte ca produsele să fie retrase de pe piață, potrivit directorului DSVSA, Iulian Ianculescu.
 
"Vorbim de aproximativ 70-80 de role de caşcaval şi de 100 de kilograme de mici. Când au venit rezultatele analizelor produsele fuseseră consumate. Micii se supun controlului termic. A fost demarat un control la unitatea care comercializa pasta de mici pentru a găsi sursa de infecţie şi nu au fost identificate probleme care ţin de igiena internă. În aceste condiţii, am informat mai departe ANSVSA pentru a continua procedura de verificare la unitatea de sacrificare de unde se făcea aprovizionarea cu carcasă de vită, situată în Mihăileşti", a declarat, potrivit Agerpres, directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.

Tipul de cașcaval în care s-a descoperit E-coli a fost produs în Botoșani, iar pasta de mici pusă în vânzare provenea dintr-un magazin din Teleorman, mai scrie Agerpres.

Inspectorii veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la şapte probe prelevate din carne şi produse lactate comercializate în supermarketuri şi carmangerii din judeţele Vâlcea, Teleorman, Bistriţa Năsăud şi Buzău, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În perioada 17 - 28 octombrie, în cadrul Planului Naţional de Control al alimentelor, au fost prelevate şi analizate 114 probe de carne (carcase ovine şi bovine, carne tocată vită, mici din carne de porc şi vită, pulpă vită, cârnaţi proaspeţi, burger vită, pastramă carne tineret bovin, pulpă de oaie, cârnăciori vită oaie) şi de lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, caşcaval clasic, telemea de vacă, caşcaval de capră, caşcaval afumat Apuseni, brânză de capră şi caş de vacă).
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cheia e totuși Iftime

astăzi, 13:16

Așa cum speram și cum scrisesem, anume că aștept ca FC Botoșani să urce pe locul 1 în Superliga, fenomenul s-a și produs, chiar dacă cu mult noroc și în urma unei partide în...

Doliu la Casa de Pensii din Botoșani, Magda s-a stins la câteva zile după ce a împlinit 47 de ani!

astăzi, 12:03

Cuvintele celor care au cunoscut-o pe Magda nu pot cuprinde tristețea pe care o simt colegii de muncă, prietenii, fetele care au iubit-o nespus, întreaga familie aflată acum în grea &ic...

Peste 20 de ore de intervenție continuă. Pompierii botoșăneni, alături de constănțeni în lupta cu inundațiile!

astăzi, 11:29

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani au încheiat misiunea desfășurată în sprijinul comunităților afec...