Caşcaval produs la Botoşani, descoperit cu E-Coli!

Autoritățile au descoperit bacteria E-Coli într-un tip de cașcaval produs la Botoșani și într-o pastă de mici pusă în vânzare într-un magazin din Teleorman. DSVSA a anunțat deja că a luat primele măsuri.

Cașcavalul și pasta de mici din care au fost prelevate probe pentru identificarea prezenței Escherichia Coli verotoxigenă au fost consumate înainte ca produsele să fie retrase de pe piață, potrivit directorului DSVSA, Iulian Ianculescu.
 
"Vorbim de aproximativ 70-80 de role de caşcaval şi de 100 de kilograme de mici. Când au venit rezultatele analizelor produsele fuseseră consumate. Micii se supun controlului termic. A fost demarat un control la unitatea care comercializa pasta de mici pentru a găsi sursa de infecţie şi nu au fost identificate probleme care ţin de igiena internă. În aceste condiţii, am informat mai departe ANSVSA pentru a continua procedura de verificare la unitatea de sacrificare de unde se făcea aprovizionarea cu carcasă de vită, situată în Mihăileşti", a declarat, potrivit Agerpres, directorul DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu.

Tipul de cașcaval în care s-a descoperit E-coli a fost produs în Botoșani, iar pasta de mici pusă în vânzare provenea dintr-un magazin din Teleorman, mai scrie Agerpres.

Inspectorii veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă la şapte probe prelevate din carne şi produse lactate comercializate în supermarketuri şi carmangerii din judeţele Vâlcea, Teleorman, Bistriţa Năsăud şi Buzău, a anunţat, luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În perioada 17 - 28 octombrie, în cadrul Planului Naţional de Control al alimentelor, au fost prelevate şi analizate 114 probe de carne (carcase ovine şi bovine, carne tocată vită, mici din carne de porc şi vită, pulpă vită, cârnaţi proaspeţi, burger vită, pastramă carne tineret bovin, pulpă de oaie, cârnăciori vită oaie) şi de lapte şi produse din lapte (lapte crud vacă, caşcaval clasic, telemea de vacă, caşcaval de capră, caşcaval afumat Apuseni, brânză de capră şi caş de vacă).
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacolul „Capra cu trei iezi”, parte din Programul-concurs „Povestiri din copilărie”, se joacă două zile la Teatrul „Vasilache”! (foto)

astăzi, 17:20

O nouă ediție a programului aduce în atenția publicului zece reprezentații pe tot parcursul lunii martie. Cei mici sunt invitați la Teatrul „Vasilache” să vizioneze spectaco...

(P) Cipru sau Spania? Care sunt cele mai populare destinații de vacanță pentru cupluri în acest an?

astăzi, 17:03

Ai chef de o vacanță romantică, dar nu știi ce destinație să alegi? Cipru și Spania sunt în topul preferințelor pentru cupluri anul acesta, oferind peisaje seducătoare, aventuri de neui...

ISJ Botoșani: Sute de posturi vacante la catedre, pentru anul școlar 2025 – 2026!

astăzi, 15:50

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat luni, 24 februarie, pe pagina web și la sediul instituției, Lista posturilor/ catedrelor vacante/rezervate complete și incomplete pentru anul ș...