Casa Ventura, gata sa gazduiasca patrimoniul Botosanilor!

Muzeul de Etnografie din Botosani este foarte aproape de a reveni in circuitul cultural, intrerupt dupa ce sediul in care functiona a fost retrocedat fratilor Mahalcea, mostenitorii cladirii.

In tot acest timp, obiectele au zacut in depozitul Muzeului Judetean de Istorie, vegheate atent de muzeografa Steliana Baltuta.

Sefa Muzeului Judetean Botosani, Lucica Parvan, institutia de care apartine sectia de etnografie si care o gazduieste actualmente, spune ca situatia e pe drumul cel bun. Acum se lucreaza la proiect si a fost adjudecata licitatia.

Am avut deja o prima intalnire cu arhitecta care se ocupa de proiect. In cadrul Casei Ventura, Muzeul de Etnografie va ocupa doua nivele, iar celelalte doua vor apartine Scolii Populare de Arta. Speram sa fie un concubinaj fericit. Scoala de Arta pregateste nu doar instrumentisti si solisti de muzica usoara sau clasica. Are cerc de ceramica, atelier de pictura. Iata ca sunt doua directii in care putem colabora foarte bine, a precizat Lucica Parvan.

Intre timp, muzeografa Steliana Baltuta vegheaza cu mare atentie asupra patrimoniului Muzeului de Etnografie, caruia ii este foarte dedicata.

Exponatele nu s-au deteriorat si nici nu se va intampla acest lucru, atata vreme cat doamna Steliana Baltuta este muzeograf. Le ingrijeste ca si cum ar fi proprii ei copii. Nu exista zi in care sa nu intre in depozit sa se intereseze de starea lor de sanatate, a mai adaugat Lucica Parvan.

O facilitate extrem de importanta pe care o va obtine Muzeul de Etnografie prin mutarea in Casa Ventura este spatiul pentru depozite si laboratoare, lucru de care nu a beneficiat in vechiul sediu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...

(P) Modele de calorifere pentru baie care asigură funcționalitate și confort termic

astăzi, 14:57

Baia ta merită să fie un spațiu confortabil în care te poți relaxa după o zi lungă și obositoare. Alegerea modelelor de calorifere baie potrivite poate schimba complet atmosfera acestui ...