Casa incendiata de un trasnet!

Casa incendiata de un trasnet!
Pentru că drumul de acces spre locuinţa care ardea era impracticabil, pompierii au fost nevoiţi să străbată pe jos distanţa de un kilometru si să stingă flăcările cu apa din fântânile din zonă. Cauza dezastrului este incendiul izbucnit la acoperişul casei, după ce acesta a fost lovit de un trasnet. 

În ziua de 9 august 2010, puţin înainte de ora 01.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost anunţat că arde o casă din comuna Cristineşti.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Întrucât drumul de acces către locuinţă este impracticabil pentru autospeciale, pompierii au fost nevoiţi să meargă pe jos circa un kilometru.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din trei încăperi ale casei precum şi acoperişul. Pentru stingerea incendiului s-a folosit apă adusă cu găleţile de la fântânile din apropiere. Lupta cu flăcările a durat mai bine de trei ore. Focul a mistuit circa 75. m.p. din acoperişul casei şi bunurile materiale din trei încăperi ale locuinţei, pagube estimate la 25.000 lei.

Pompierii au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la anexele din gospodărie. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a izbucnit la acoperişul casei, după ce acesta a fost lovit de trăsnet.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
10

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
32

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
37

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...