Casa de Sanatate a reziliat contractul cu medicul de familie Sofia Bistriceanu!

Casa de Sanatate a reziliat contractul cu medicul de familie Sofia Bistriceanu!
In premiera, un medic de familie botosanean s-a ales cu contractul reziliat de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate! Reprezentantii CJAS au constatat ca respectivul cabinet de medicina de familie functioneaza fara asistenta medicala, medicul avand o explicatie cat se poate de simpla: criza financiara!

Chiar daca activeaza in domeniul medicinii de familie, unde ar trebui sa primeze grija pentru pacienti, dupa cum sustin reprezentantii CJAS, doctorita Sofia Bistriceanu este suparata pe cei de la Casa de Asigurari, care nu inteleg faptul ca ea este implicata in activitatea de cercetare, activitate care necesita mult timp si bani.

In cadrul controalelor efectuate de CJAS in cabinetele de familie din mediul urban, dar si din cel rural, s-au verificat autorizatiile sanitare ale cabinetelor, dovada de detinere a spatiilor, prezenta la program si alte numeroase aspecte caracteristece activitatii de medicina de familie.

Daca majoritatea cabinetelor verificate au respectat prevederile contractuale, la unul dintre cabinetele din oras, cei veniti in control nu au gasit nici macar un asistent, desi ar fi trebuit sa fie unul angajat. Cabinetul medical care s-a ales cu rezilirea contractului beneficiase de un termen de conformare, termen pe care, insa, doctorita nu l-a respectat.

"A primit preaviz pentru rezilierea contractului, nu a facut nimic sa se conformeze si acum a primit instiintare de reziliere a contractului pentru ca nu mai reprezinta interesele pacientilor", a precizat Carmen Nicolau, director interimar al CJAS Botosani.

Doctorita Sofia Bistriceanu motiveaza in continuare cu lipsa fondurilor, pentru ca, spune ea, banii de la Casa de Asigurari i-a primit mai tarziu si mai putini decat era preconizat.

"In semn de respect fata de rezultatele mele profesionale internationale inregistrate pana in prezent, trebuia sa mi se acorde macar o facilitate minima in raport cu perioada de raporare a serviciilor medicale", a precizat Sofia Bistriceanu, medicul de familie care a ajuns in atentia CJAS.

Bistriceanu a precizat ca va ataca in instanta decizia CJAS de reziliere a contractului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
36

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
152

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
282

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...