Cărțile de identitate ar putea fi modificate: Fără adresă de domiciliu, dar cu numărul asigurării sociale!

Cărțile de identitate ar putea fi modificate: Fără adresă de domiciliu, dar cu numărul asigurării sociale!
Aleșii au o nouă inițiativă legislativă de schimbare a buletinelor românilor, în așa manieră încât actele de indentitate să fie mai asemănătoare cu cele ale celorlalte state ale Uniunii Europene.
 
Printre noile caracteristici ale cărților de indentate se vor număra dimensiunea asemănătoare permisului auto sau cardurilor bancare, precum și măsurile mai mari de securitate.

Cât despre informațiile pe care noile buletine le vor afișa, numele și codul numeric personal sunt nelipsite, dar apar și grupa sanguină, dacă persoana care îl deține are sau nu permis auto, dar și numărul asigurării sociale. O altă noutate este că adresa nu va mai fi menționonată.

"O problemă stringentă o reprezintă opțiunea emiterii cărții de identitate, conferind posibilitatea cetățeanului care solicită noul document de a alege o carte de identitate care să nu conțină CIP-ul de memorie, respectând convingerea religioasă a fiecărui român care nu dorește să posede un astfel de document care sa aibă incorporat un astfel de CIP.

O altă chestiune este dată de includerea în cadrul documentului a datelor privind asigurările sociale, dar am adus în atenția oficialului Guvernului rugămintea de a studia eliminarea adresei de domiciliu din motive de siguranță personală", a explicat iniţiatorul legii, deputatul liberalul Mihai Aurelian.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
81

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...

O instituție de cultură din Botoșani își mărește echipa, despre ce post este vorba!

astăzi, 11:12
143

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani caută să angajeze mânuitor, montator decor pentru o perioadă nedeterminată, cu program de muncă de 8 ore pe zi.Potrivit anunțului pub...

Pompier botoșănean în echipa de alpiniști a României, într-o spectaculoasă competiție în Spania! (Foto)

astăzi, 10:09
82

Un pompier botoșănean a făcut parte din echipa de alpiniști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a obținut locul IV la un concurs internațional.Plutonierul adjutant ...