Carte pentru generatia "Singur acasa"

Carte pentru generatia "Singur acasa"
Pentru a suporta mai usor despartirea de parintii plecati in strainatate, micutii sunt sfatuiti sa le trimita scrisori sau felicitari si sa-si spuna pasurile intr-un jurnal. Romanii care si-au lasat copiii pe la bunici din cauza ca muncesc peste granita pot dormi mai linistiti.

Asociatia Alternative Sociale si Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului au elaborat cartea parintilor care doresc sa plece la munca in strainatate si un pliant informativ pentru copiii acestora. Scopul: adaptarea micutilor dupa aceasta despartire.

Astfel, scrierea de scrisori, realizarea de felicitari, desene, colaje si transmiterea lor prin posta sunt cateva dintre modalitatile alternative de comunicare si de mentinere a legaturii cu parintii pe care consilierul trebuie sa le promoveze atat in lucrul cu copilul, cat si in lucrul cu familia acestuia.

Manualul descrie si unele tehnici utile de comunicare a copiilor cu cei din jurul lor, prin exercitiile de exprimare emotionala, cele de autocunoastere, jocul de rol sau pastrarea unui jurnal.

Delincventa juvenila si sinucideri

Cartile ii vor informa pe parintii din cele peste 70.000 de familii de emigranti care sunt tentatiile la care sunt expusi copiii lor. Statisticile spun ca acesti micuti sunt atrasi de la varste fragede spre bande de cartier si delincventa.

Mai mult, unii dintre ei au ajuns chiar si la suicid, pentru ca se simt abandonati si nefericiti. In ultimii ani, au fost semnalate opt cazuri de copii care s-au sinucis in urma depresiei si a crizei resimtite din cauza plecarii parintilor in strainatate.

sursa: evz

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
174

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
362

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
97

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...