Carnea confiscata la Iasi dintr-o masina de Botosani este de cal, nu de vita, cum declarase soferul!

Carnea confiscata la Iasi dintr-o masina de Botosani este de cal, nu de vita, cum declarase soferul!
Politistii ieseni au oprit vineri dupa-amiaza in trafic, in zona localitatii Popricani din judetul Iasi, un microbuz cu numar de Botosani in care se afla aproximativ o tona de carne congelata.

Soferul, Radu Merticariu, a sustinut ca este vorba despre carne de vita care urma sa fie vanduta pe piata din Iasi.

Pentru ca nu existau documente de provenienta, inspectorii sanitar-veterinari au confiscat carnea si au trimis-o la un laborator pentru expertiza, iar soferul a fost amendat cu suma de 1200 lei, scrie Buna Ziua Iasi.

Dupa ce s-a confirmat ca este vorba despre carne de cal, autoritatile iesene au informat DSVSA Botosani, urmand sa se efectueze o ancheta pentru a se evidentia provenienta carnii.

Contactat de reporterul Stiri.Botosani, directorul DSVSA Botosani a confirmat ca s-a primit sesizare de la inspectorii de la Iasi si ca deja s-a mers la fata locului. Agentul economic detine o exploatatie pe raza judetului Botosani, cu mai multe specii de animale.

"Am fost la fata locului, dar nu am gasit proprietarul. Vor mai merge si colegii mei de la inspectie. Vedem pana maine (vineri, n.r.) daca il vom gasi", a declarat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botosani. 
 

Vezi si: Fiul unui om de afaceri din Botosani, prins cu o tona de carne fara acte de provenienta

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
194

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
95

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
104

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...