Carne de mici retrasă de la comercializare din Kaufland Botoșani! Vezi ce spun reprezentanții hypermarketului

Carne de mici retrasă de la comercializare din Kaufland Botoșani! Vezi ce spun reprezentanții hypermarketului
Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au declanșat verificări la un hypermarket din municipiul Botoșani după ce în urma unui control al Autorității Sanita-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au fost prelevate de la un depozit de produse congelate, 5 probe din carne preparată “mici", produsă de o unitate de procesare a cărnii din judeţul Neamţ, iar în urma analizelor de laborator efectuate în Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Prahova, în data de 7 iunie, s-a depistat prezenţa Salmonella spp. în probele analizate.

În momentul controlului în hypermarketul Kaufland din Botoșani au fost depistate 18 kilograme de carne de mici care ar proveni din lotul cu probleme și care a fost imediat retrasă de la comercializare.

La Botoșani au ajuns 20 de kilograme din acest lot. 

“Cele 18 kilograme de carne care au fost găsite au fost puse sub sechestru și vor fi trimise spre neutralizare. Nu are nicio vină unitatea comercială. De la depozitul lor central s-au prelevat probe, deci toate unităţile comerciale din toată ţara se aprovizionează de la Ploieşti, de la depozitul lor central şi de acolo s-au prelevat probe iar din lotul acesta au fost probe care au ieşit bune şi probe care au ieşit proaste.", a declarat Dan Matei, director adjunct al DSVSA Botoșani. 

"In urma verificarilor interne din punct de vedere al sigurantei calitatii efectuate in mod periodic de Kaufland la Centrul Logistic din Ploiesti, s-a constatat la un singur articol de la un singur furnizor, o suspiciune de infestare cu salmonella.  Este vorba de un produs congelat, MICI CONGELATI DELICIA CU CARNE DE PASARE 1 kg cu termen de valabilitate 23.10.2013.Atragem in mod expres atentia asupra faptului ca, in acest caz este vorba despre un articol cu rulaj nesemnificativ, mici congelati cu carne de pasare,  in comparatie cu celelalte produse de carne de mici. Acest articol are o cota medie de 0,12% pe zi, din vanzarea totala de produse congelate per magazin. NU este vorba in nici un caz de carne de mici proaspata, marca proprie sau de la Imbiss / Grill. Este adeverat insa, ca articolele congelate care contin carne de pasare sunt predispuse la infestare cu salmonella. Micii care nu contin carne de pasare sunt siguri pentru consum. Imediat de la primirea informatiei, marfa a fost blocata la livrare, iar produsele existente in magazine au fost retrase imediat de la vanzare.
In acest moment nu exista rezultate oficiale din partea ANSVSA care sa confirme infestarea acestui articol. 
Produsul a fost livrat in aproximativ o treime din filialele Kaufland din tara, dintre care si magazinul din Botosani. Dorim sa facem apel catre clientii care au achizitionat acest produs (cu termen de valabilitate 23.10.2013), ca sunt rugati sa vina sa isi recupereze banii de la unul din magazinele noastre, indiferent daca prezinta sau nu bonul de casa.Pentru a garanta sanatatea clientului, Kaufland a luat decizia de a nu mai comercializa in perioada urmatoare in nici un magazin in Romania mici congelati. Prin toate actiunile pe care le intreprindem urmarim in primul rand sa ne asiguram ca avem la vanzare doar produse sigure pentru consum. ", se arată într-un comunicat remis redacției Stiri.botosani de către reprezentanții Kaufland.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
54

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
555

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
384

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...