Carmocanu lupta in instanta pentru "reabilitarea imaginii familiei", spune Ada Macovei!

Carmocanu lupta in instanta pentru "reabilitarea imaginii familiei", spune Ada Macovei!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Gianina Carmocanu, sotia fostului inspector general adjunct in cadrul ISJ Botosani, Gheorghe Carmocanu, a pierdut in prima instanta procesul deschis la Tribunalul Botosani impotriva Inspectoratului Scolar Judetean, ultima sansa pentru "reabilitarea imaginii familiei" fiind recursul, in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei.

In speta, Gianina Carmocanu a solicitat in instanta anularea actului administrativ care a condus la anularea lucrarii de titularizare din cadrul examenului care a avut loc in vara anului 2010.

"La prima instanta a pierdut procesul, la Tribunalul Botosani. S-a solicitat anularea hotararii comisiei judetene de monitorizare prin care a fost anulata teza doamnei Carmocanu, si corectarea lucrarii. ISJ a depus toata documentatia la proces, inclusiv proba cu martori, si urmare a acestui fapt procesul a fost castigat la prima instanta. Asteptam sa vedem ce se intampla, urmeaza recursul. Din declaratia de la proces, se doreste reabilitarea imaginii familiei", a precizat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

Dosarul 6237/40/2010, deschis la Tribunalul Botosani de Gianina Carmocanu, precizeaza ca solutie repingerea ca nefondată a acţiunii, cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, sentinţă pronunţată în şedinţa publică din 25 mai 2011.

Scandalul a inceput in luna iulie a anului trecut, cu acuzatii de frauda la examenul de titularizare, cea vizata direct fiind Geanina Carmocanu, sotia lui Gheorghe Carmocanu, scandal in urma caruia acesta din urma a fost demis din functia de inspector general adjunct, pe motiv ca ar fi incercat, in timpul unei deplasari la Ministerul Educatiei, sa musamalizeze cazul.

"Exista indicii de o posibila tentativa de frauda, in plus fata de incalcarea metodologiei, asa cum reiese din raportul comisiei, precum si din unele declaratii, altele fiind incomplete sau contradictorii", declara la finalul lunii iulie 2010 Ada Macovei.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
701

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
330

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
97

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...