Care este numărul persoanelor vulnerabile în fața Covid - 19 la Botoșani? 15.000!

În municipiului Botoșani există în acest moment nu mai puțin de 15.000 de persoane vulnerabile în fața epidemiei de Covid – 19.

Este vorba de persoanele care au vârsta de peste 65 de ani, iar municipalitatea a început să identifice care din acestea au cu adevărat nevoi speciale.

Federației Asociațiilor de Proprietari din municipiul Botoșani a acceptat o invitație făcută de primarul Cătălin Flutur pentru a întocmi o lista completă a celor care nu au rude sau vecini care să le cumpere alimente și medicamente.

 

Municipiul Botoșani a fost împărțit pe zone iar de trimiterea către fiecare dintre bătrânii care au nevoie de ajutor a alimentelor și/sau medicamentelor solicitate se vor ocupa personalul Direcției de Asistență Socială, Poliția Locală și voluntari ai ONG-urilor locale.

“Primăria pune la dispoziția celor aflați în această situație două numere de telefon la care pot suna pentru a fi luați în evidență: 0231/502200 și 0372/316724”, a explicat primarul Cătălin Flutur.

Totuși, cele mai mari probleme în identificarea persoanelor vulnerabile sunt în zonele de case ale municipiului, acolo unde nu există asociații de proprietari.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)

Monday, 30 June 2025

Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...

Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!

Monday, 30 June 2025

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...

Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

Monday, 30 June 2025

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...