Care este numărul persoanelor vulnerabile în fața Covid - 19 la Botoșani? 15.000!

Care este numărul persoanelor vulnerabile în fața Covid - 19 la Botoșani? 15.000!

În municipiului Botoșani există în acest moment nu mai puțin de 15.000 de persoane vulnerabile în fața epidemiei de Covid – 19.

Este vorba de persoanele care au vârsta de peste 65 de ani, iar municipalitatea a început să identifice care din acestea au cu adevărat nevoi speciale.

Federației Asociațiilor de Proprietari din municipiul Botoșani a acceptat o invitație făcută de primarul Cătălin Flutur pentru a întocmi o lista completă a celor care nu au rude sau vecini care să le cumpere alimente și medicamente.

Municipiul Botoșani a fost împărțit pe zone iar de trimiterea către fiecare dintre bătrânii care au nevoie de ajutor a alimentelor și/sau medicamentelor solicitate se vor ocupa personalul Direcției de Asistență Socială, Poliția Locală și voluntari ai ONG-urilor locale.

“Primăria pune la dispoziția celor aflați în această situație două numere de telefon la care pot suna pentru a fi luați în evidență: 0231/502200 și 0372/316724”, a explicat primarul Cătălin Flutur.

Totuși, cele mai mari probleme în identificarea persoanelor vulnerabile sunt în zonele de case ale municipiului, acolo unde nu există asociații de proprietari.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
165

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
56

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...

Nu cumpărați niciodată aceste ouă din supermarket! Mulți români fac greșeala de a ignora acest sfat esențial

astăzi, 09:30
103

Ouăle reprezintă un aliment perfect, sunt hrănitoare și versatile, acestea putând fi mâncate la micul dejun, prânz sau cină. Cele mai populare ouă sunt cele de găină.La c...