Care este cauza izbucnirii incendiului de la magazinul de biciclete, din Centrul Vechi!

Care este cauza izbucnirii incendiului de la magazinul de biciclete, din Centrul Vechi!
Pompierii botoșăneni au stabilit, în urma unei anchete, care este cauza izbucnirii incendiului care a distrus, sâmbătă dimineață, un magazin din Centrul Vechi, din municipiul Botoșani. Incendiul a izbucnit din cauza neglijenței unui angajat al magazinului.

Acesta a tăiat cu flexul o tablă, iar scânteile au aprins o bucată de carton, după care flăcările au cuprins mai multe materiale care erau în apropiere.

Neglijenţa a provocat pagube de peste 20.000 de lei, în ultimele două zile. La atât se ridică valoarea bunurilor distruse în urma a cinci incendii, produse în zilele de 19 şi 20 martie, în municipiul Botoşani, Văculeşti, Ştefăneşti şi Şendriceni.
          
Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: coş de fum necurăţat de funingine, foc deschis în spaţii deschise, scurtcircuit electric şi nesupravegherea locului de muncă.
         
Pentru stingerea celor cinci incendii au intervenit, în total, 45 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani,  voluntari ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi cetăţeni.
         
Cele mai multe pagube s-au înregistrat în urma incendiului produs sâmbătă dimineaţă, în magazinul care comercializează biciclete din Centrul Vechi.        

“Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă în propriile locuinţe, dar şi la locul de muncă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti, dar şi de bunuri materiale", se arată într-un comunicat al ISU Botoșani.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
6

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
42

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
115

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...