Car-puccino, prima masina pe baza de cafea

Car-puccino, prima masina pe baza de cafea
Prima masina care functioneaza pe baza de cafea in loc de benzina sau motorina, a fost lansata vineri pe piata.

Car-puccino, cum a fost denumit automobilul cu pricina, s-a nascut dintr-un Volkswagen Scirocco din 1988 care a fost adaptat pentru a fi alimentat cu granule de cafea prajita, scrie Daily Mail.

Prima cursa va fi efectuata de la Manchester la Londra, sustin autorii acestui proiect, o echipa de cercetatori care realizeaza diverse programe stiintifice pentru postul BBC1.

Acestia si-au propus sa demonstreze ca pot fi identificate numeroase alte surse de combustibil, mult mai putin poluante.

"Cafeaua, la fel ca si lemnul sau carbunele, contine carbon, motiv pentru care poate fi utilizata ca si carburant. Boabele trebuie sa fie foarte bine urscate pentru a permite arderea lor. Brandul nu conteaza", a declarat unul dintre inventatori, Nick Watson, incantat de rezultatul cercetarilor.

Autorii proiectului au calculat ca neobisnuitul autovehicul va putea parcurge aproape cinci kilometri cu un kilogram de cafea, echivalentul a circa circa 160 de cafele expresso.

Unul dintre neajunsurile majore ale noului automobil este chiar nevoia de a fi alimentat foarte des cu "combustibil", ceea ce conduce la o prelungire neplacuta a duratei unei calatorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
53

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
112

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
22

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...