Capela Penitenciarului Botoşani, în sărbătoare! VEZI programul!

Prima Duminică după Rusalii, închinată Tuturor Sfinţilor, este prilej de bucurie şi înălţare duhovnicească la Penitenciarul Botoşani. În această zi se cinstesc ocrotitorii şi ctitorii Capelei din incinta unităţii de deţinere, Soborul tuturor sfinţilor fiind hramul principal al acestei biserici.

Evenimentul va reuni un sobor de preoţi din municipiul Botoşani, alături de personalul unităţii penitenciare şi persoane private de libertate custodiate.

Programul activităţilor va începe sâmbătă, 14 iunie 2014, la ora 17.30 cu slujba de Vicernie săvârşită de către soborul de preoţi, în cadrul acesteia fiind pomeniți toţi cei care au lucrat de-a lungul timpului unitatea penitenciară, dar şi credincioşi martiri din perioada comunistă (preoţi care au pătimit în acest penitenciar).

Evenimentul va continua și în ziua de duminică, cu săvârșirea Sfintei Liturghii între orele 09.00 – 12.00 și Sfântul Maslu între orele 17.00 - 19.00.

"Reamintim credincioşilor care vor da curs invitaţiei noastre că accesul în Capela "Duminica tuturor sfinţilor" din incinta Penitenciarului Botoşani se va face în baza actului de identitate, după programul mai sus menționat!, a precizat comisar şef Victor Cuzic, directorul Penitenciarului Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Șumudică, întrebat despre ce s-a întâmplat în vestiar la Botoșani: „O să aflați zilele următoare”

astăzi, 08:32

Șumudică a dat vina pe jucători, după ce Rapid a ajuns la a doua înfrângere cu el pe banca tehnică. Antrenorul spune că fotbaliștii lui ar fi trebuit să înscrie din ocaziile ...

Preasfințitul Părinte Nechifor Botoșăneanul a botezat al șaptelea copil al unei familii din Dorohoi! (Foto)

astăzi, 08:04

La sfârșitul lunii septembrie, Preasfințitul Părinte Nechifor Botoșăneanul a poposit în Dorohoi, la Catedrala orașului, unde a oficiat Taina Sfântului Botez pentru cel de-al ș...

Maria, copila din Botoșani care a triumfat la Cyprus Dance Fusion! (Foto)

astăzi, 07:45

În competiția în care sunt înscriși sportivi din 10 țări, Maria Breșug a impresionat juriul și s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.   ”Ne m&...