Candidaţii la funcţii publice ar putea fi evaluaţi psihologic

Candidaţii la funcţii publice ar putea fi evaluaţi psihologic
Viitorii demnitari pot face vizite la psiholog. Senatorii din comisia de Sănătate au fost de acord cu propunerea de lege prin care candidaţii la funcţii publice, în administraţie sau miniştrii să fie evaluaţi psihologic. Motivul? De la o vreme, politicienii se comportă din ce în ce mai "năstruşnic".

Unii parlamentari se uită la filme porno în timpul dezbaterilor, iar alţii se îmbrâncesc. Candidaţii la funcţii publice ar putea, pe viitor, să fie examinaţi psihologic.

"La ce am văzut în ultimii doi ani în Parlament, sunt sigur şi colegi care au nevoie de un asemenea control", este de părere Alin Popoviciu, deputat PDL.

"N-am întâlnit în nicio legislaţie obligaţia vreunui examen psihiatric şi, dacă s-ar face, probabil că am avea mari surprize", este de părere şi Mihăiţă Calimente, deputat PNL.

Unul dintre iniţiatorii legii, senatorul independent Liviu Câmpanu, spune că cei mai câştigaţi vor fi alegătorii, pentru că vor vota în cunoştinţă de cauză. "Trebuie să ştie că aleg pe cineva care are un IQ mai mare de 75, adică mai mare decât al unui oligofren", a spus Câmpanu.

Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de Sănătate, crede însă că "de la geniu la schizofrenie e doar un pas".

Specialiştii explică însă că o adeverinţă de la psiholog nu va garanta că pacientul este realmente sănătos. "Este apt psihologic în momentul examinării. Asta nu înseamnă că în momentul imediat următor persoana în cauză nu poate avea un comportament ciudat",  spune Cristina Fulop, psiholog.

 

Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
227

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
104

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
114

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...