Candidaţii ARD susţin Pactul pentru Basarabia

Candidaţii ARD susţin Pactul pentru Basarabia
Candidaţii pentru Parlament ai Alianţei România Dreaptă din municipiul Botoşani au semnat miercuri Pactul pentru Basarabia, document susţinut totodată de o coaliţie formată din 30 de organizaţii nonguvernamentale şi grupuri de iniţiativă care militează pentru reunirea României cu Republica Moldova.

Cei trei semnatari, respectiv Daniel Augustin Humelnicu - candidat la Senat, Cristian Constantin Roman şi Gabriel Augustin Alecsandru – candidaţi la Camera Deputaţilor, susţin în totalitate demersul respectivului grup de iniţiativă, documentul în sine cuprinzând un angajament şi un set de măsuri concrete ce vor fi implementate cu scopul declarat de a realiza reunirea celor două state româneşti.

Am semnat fără reţinere acest pact, el reflectând cel mai important proiect politic al momentului pentru toţi românii, a declarat Cristian Constantin Roman, candidatul la Camera Deputaţilor pe colegiul 5 Botoşani.

Asumarea publică a acestui act înseamnă că semnatarii oferă o garanție a efortului depus în viitor în acest sens, nu un simplu artificiu electoral menit să extindă numărul votanților.

"Pentru mine Prutul a fost întotdeauna un râu şi niciodată o graniţa. La fel, "Basarabia e România" a reprezentat întotdeauna o propoziţie pe care nu am judecat-o în termeni de adevar sau fals, ci un ideal la care, ca român, am aderat fără nici o reţinere. "Basarabia e Romania" fiindcă basarabenii sunt români, iar moldovenii sunt unii şi aceiaşi de-a dreapta sau de-a stânga unui rau, Prutul, care ar trebui să ne defineasca, nu să ne despartă", a declarat la rândul său celălalt candidat la camera inferioară a Parlamentului, Gabriel Augustin Alecsandru.

Demersul apare în condiţiile în care România s-a democratizat şi responsabilizat suficient după căderea comunismului, dar şi a blocului sovietic, pentru a revendica anularea pe cale pașnică si cu respectarea principiilor de drept internațional în vigoare a consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov.

Comunicat de presa ARD

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
267

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
319

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
449

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...