Când va fi dat în funcţiune noul sistem de alimentare cu apă a oraşului Săveni!

Când va fi dat în funcţiune noul sistem de alimentare cu apă a oraşului Săveni!
Reprezentanţii societăţii Nova Apaserv dau asigurări că nu vor fi probleme cu punerea în funcţiune a noului sistem de aducţiune a apei la Săveni, din sursa Prut, şi că va fi respectat termenul, ba chiar se va încerca punerea în funcţiune mai devreme a obiectivului. Acesta va deveni funcţional cel târziu în luna septembrie.

De curând, la Instituţia Prefectului a ajuns o adresă de la Direcţia Afacerilor Europene, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin care s-a atenționat cu privire la localitățile din județul Botoșani în care apa potabilă nu respectă parametrii de calitate și cu privire la iminența declanșării procedurii de infringement și a consecințelor financiare ce pot să apară ca urmare a acestui lucru.

Localitățile în care apa nu este conformă sunt Săveni, Dumeni, Șendriceni, Mitoc, Hlipiceni, Păltiniș și Viișoara.

Cei de la Nova Apaserv susţin că nu toate localităţile enumerate în respectiva adresă sunt în competenţa Nova Apaserv iar acolo unde nu sunt reţele, autorităţile locale ar trebui să se preocupe de realizarea unor astfel de investiţii.

“Pentru oraşul Săveni am construit o staţie nouă de tratare la Ştefăneşti şi aducţiunea de 38 de km care sperăm noi că în maxim două luni va fi pusă în funcţiune. Noi suntem în discuţii cu antreprenorul chiar dacă ar mai fi ceva lucrări de făcut să încercăm să furnizăm deja apă, să punem conducta de aducţiune în funcţiune, tocmai în ideea de a grăbi momentul în care locuitorii oraşului Săveni să poată beneficia de apă. Celalelate localităţi care erau enumerate nu sunt în aria noastră de operare, nu administrăm nimic acolo, e vorba de Mitoc, Viişoara.  Autorităţile publice locale trebuie să intervină, a precizat Cătălin Fetcu, director tehnic în cadrul Nova Apaserv.

Cei de la Nova Apaserv spun că pe parcurs dacă vor fi localităţi care vor dori să se racordeze la noul sistem de aducţiune va fi posibil acest lucru. 

“În măsura în care această nouă aducţiune poate fi sursă pentru vreo comună aflată pe traseu sau în zona din nord-estul oraşului Săveni noi avem capacitate de tratare şi capacitate de transport să alimentăm şi viitoare localităţi, noi am creat nu doar alimentarea oraşului Săveni cu apă potabilă ci şi posibilitatea ca pe viitor localităţile de pe traseu şi din jurul Săveniului să îşi poată dezvolta reţelele de apăp şi canalizare. Am adus sursa în zona de est a judeţului Botoşani", a mai precizat directorul tehnic al operatorului de apă. 

Citeşte şi Situație delicată! Amenințări cu amenzi uriașe, din cauza apei nepotabile de la Botoșani! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
35

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
185

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
99

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...