Cand incepe scoala?

Cand incepe scoala?
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, s-a arătat uimită de ideea sindicatelor şi a declarat că nu este de acord ca începutul anului şcolar să fie amânat.

"Unii dintre liderii federaţiilor sindicale din învăţământ au această soluţie. Marţi ne vom întâlni. Poate mai găsim şi alte soluţii, în aşa fel încât să putem rezolva această problemă cu cel mai minim efort financiar din partea profesorilor", a spus Ecaterina Andronescu.

În acelaşi timp, conform ordinului de ministru de la 12 iunie 2009, care prevede structura anului şcolar 2009-2010, modificări se pot face "în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii".

Chiar şi în această situaţie, decizia se ia la nivel local, unde inspectoratele şcolare pot aproba modificarea structurii anului şcolar, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ.

Ideea amânării începerii şcoli a apărut după ce ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a decis că bugetarii trebuie să îşi ia zece zile de concediu în acest an, iar procedura de stabilire a acestora va fi decisă de fiecare minister în parte, cu respectarea legii.

Pogea a făcut un apel către angajaţii din sistemul public să înţeleagă necesitatea acestei măsuri temporare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
27

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
110

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
115

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...