Când fugi după două permise te alegi cu dosar penal!

Când fugi după două permise te alegi cu dosar penal!
Mai mulţi botoşăneni au dat dovadă de un tupeu incredibil. Aceştia s-au prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi au solicitat eliberarea unui nou permis de conducere, pe motiv că pe cel vechi l-au pierdut.

Chiar dacă au fost puşi să semneze declaraţii pe propria răspundere, fiind înştiinţaţi şi ce riscă dacă mint, aceştia au continuat să susţină că au pierdut documentul.

În urma verificărilor făcute de autorităţi, a ieşit la iveală că o parte dintre cei care au solicitat un nou permis au făcut acest lucru pentru că cel vechi le-a fost reţinut, pentru diverse infacţiuni la regimul rutier, săvârşite în spaţiul comunitar sau pentru că pur şi simplu au vrut să aibă două permise, în cazul în care unul li se reţine.

Potrivit lui Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Permise, anul acesta au fost înregistrate patru astfel de cazuri, iar în 2014  un număr de 11 cazuri.

“Sunt persoane care declară în fals pierderea permisului de conducere pe teritorul altor state. Vin la noi şi declară pierderea permisului românesc sau a celui străin. În urma verificărilor efectuate primim permisele de conducere de la autoritatea respectivă, prin canalele noastre şi se trezesc cu dosar penal. Noi îi punem să semneze declaraţii, le aducem la cunoştinţă că li se întocmeşte dosar penal dacă vine permisul. Ei declară pierderea ca să obţină un alt document sau convertirea permisului străin în cel românesc sau unii dintre ei încearcă să aibă două permise.Tot ce este în Comunitatea Europeană înainte de a face o preschimbare verificăm", a precizat Dănuţ Ciubotaru. 

 

Spune-ne opinia ta