Campionul Iulian Rotariu a ajuns în capitala Boliviei, La Paz: Oriunde ai fi, toate drumurile duc spre casă!

Campionul Iulian Rotariu a ajuns în capitala Boliviei, La Paz: Oriunde ai fi, toate drumurile duc spre casă!

Campionul ultramaratoanelor, plutonierul adjutant botoșănean Iulian Rotariu, a ajuns în capitala Boliviei, La Paz, unde va participa la "Ultra Bolivia Race", un maraton care va avea loc în perioada 20 – 26 septembrie 2021.

Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume înscriși în competiție, botoșăneanul Iulian Rotariu va reprezenta România în această cursă infernală și va avea de alergat 220 de kilometri, în şapte etape, cursa fiind organizată de Canal Aventure.

Campionul român își va testa limitele la o altitudine de 4.100 de metri, în condiţii neobişnuite.

“Oriunde ai fi, toate drumurile duc spre casă, iar gândul este mereu la cei dragi!

De la peste 11.000 de kilometri depărtare, din capitala Boliviei, La Paz, colegul nostru, plt.adj. Iulian Rotariu, a transmis un gând bun tuturor pompierilor din România, dar mai ales celor din Botoșani.

Și care era cel mai potrivit loc să le ureze salvatorilor români "La mulți ani!", dacă nu o unitate de pompieri din Bolivia!”, au scris ofițerii ISU Botoșani pe pagina lor de socializare, marcând astfel fatul că acest mare campion de la Botoșani este pregătit pentru un nou start în aceste curese.

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plt. adj. Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă. El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile. În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la  „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica. În 2019, în Australia, nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I la ultramaratonul „The Track” după 522 de km, dar și să stabilească un record al întrecerii, obţinând un timp cu șapte ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017.

În luna noiembrie 2019, în competiția „Ultra Africa Race” din Mozambic, Iulian și-a consolidat poziția de lider al ultramaratoanelor organizate de Canal Aventure. Câștigarea ultramaratonului Ultra Asia Race” Vietnam (160 km în patru zile) din martie 2020, i-a adus colegului nostru, singurul român care a participat la Continental Challenge 2020, titlul de câștigătorul acestei competiții.

Iulian va alerga în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta