Campeanu: Vor fi majorate toate pensiile in 2014, dar nu si pensiile speciale

Campeanu: Vor fi majorate toate pensiile in 2014, dar nu si pensiile speciale
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, marti, ca toate pensiile vor fi indexate in 2014, fiind vorba despre principiul contributivitatii, respectiv va fi majorata valoarea punctului de pensie, insa nu va fi o crestere pe partea de pensii speciale.

Mariana Campeanu a declarat ca premierul a revenit asupra declaratiei initiale privind indexarea pensiilor, mentionand ca aceasta masura se aplica tuturor pensiilor.

"Asa cum este legea acum, se indexeaza valoarea punctului de pensie, si nu cuantumul pensiei. Ca atare, atunci cand se indexeaza punctul de pensie, se indexeaza la fel pentru toata lumea. In doilea rand, este vorba de sistemul public de pensii, care este bazat pe contributii si atunci fiecare cetatean, cu cat a contribuit, atata pensie are, si deci nu se poate face o astfel de diferentiere", a mentionat ministrul Muncii.

Ea a precizat ca premierul a dorit sa se refere la cresterea pensiilor speciale, care nu se vor indexa in intreaga valoare.

"Numai partea, de exemplu, la un magistrat, care este calculata pe baza de contributii se indexeaza, dar partea de pensie speciala nu se indexeaza", a mai precizat ministrul Muncii.

Mariana Campeanu a mai precizat ca indexarea pensiilor va fi de 3,76%.

De asemenea, Campeanu a fost intrebata daca reducerea CAS ramane o prioritate pentru PNL, in privinta bugetului de anul viitor.

"Prioritatea PNL sigur ca este reducerea costurilor pe forta de munca, dar trebuie analizat in contextul in care suntem cu gradul de colectare pe care il avem, cu celelalte masuri pe care dorim sa le luam si atunci toate nu se pot lua, pentru ca stiti ca vrem in continuare sa scadem TVA la alte produse, cum ar fi carnea si produsele din carne. Se va alege una dintre solutii, care va fi mai avantajoasa pentru oameni", a mentionat ministrul Muncii.

Sursa: rtv.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Olimpici de top: Tinerii (din Botoșani) dezbat la Constanța!

astăzi, 07:50
11

Echipajul care a reprezentat județul Botoșani la Olimpiada Națională de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii Dezbat” - la categoria debutanți - a fost compus din...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Mucenic Isidor din Hios; Sfântul Sfinţit Mucenic Terapont, Episcopul Ciprului

astăzi, 07:00
19

Sfântul Isidor († 251) a trăit pe vremea împăratului roman Deciu (249-251). Neamul său era din cetatea Alexandriei, iar el era înscris în armata împărăţiei, ...

Vești proaste pentru elevii de clasa a VIII - a: Broșura pentru admiterea la liceu 2024 nu poate fi publicată!

Luni, 13 Mai 2024
238

Astăzi, 13 mai, inspectoratele școlare ar trebui să publice Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările...