Campanu si Rebenciuc, "mercenarii generalului Oprea"!

Campanu si Rebenciuc, "mercenarii generalului Oprea"!

Liviu Campanu, senator

Cei 23 de independenti, cu ajutorul carora PDL si UDMR au reusit sa-si formeze la limita o majoritate in Parlament, au ceva in comun: fie au fost exclusi din PNL sau PSD pentru ca in octombrie nu s-au prezentat la motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc, fie par simpli oportunisti politici, fie i-au facut campanie lui Traian Basescu.

O parte din independenti isi asuma apartenenta si sprijinul pentru PDL, unii spun ca il sustin pe Traian Basescu dar ca nu sunt afiliati PDL, unii spun ca sprijina doar instalarea guvernului Boc cat mai curand. Cativa sustin ca au intrat in grupul independentilor numai din motive organizatorice, relateaza Hotnews.

In prezent, grupul independentilor este format din 23 de parlamentari - sapte senatori (Anghel Iordanescu, Liviu Campanu, Ovidiu Marcutianu, Aurelian Tiberiu Prodan, Laurentiu Chirvasuta, Sorin Chivu, Cezar Mircea Magureanu) - si 16 deputati (Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Marin Bobes, Ion Tabugan, Ion Cristian Burlacu, Georghe Zoicas, Dan Bordeianu, Elena Cristina Dobre, Gheorghe Coroama, Dan Pasat, Dan Marian Mihai, Vasile Soporan, Neculai Rebenciuc, Mircea Irimescu, Nicolescu Tita si Razvan Turea).

Oficial grupul parlamentarilor independenti s-a constituit pe 2 noiembrie, fiind coagulat in jurul lui Gabriel Oprea si a lui Eugen Nicolicea. O parte din membrii grupului de independenti s-au inscris si in PDL, altii spun ca nu se inscriu in PDL dar ca sustin partidul sau ca sustin instalarea guvernului Boc si ca il simpatizeaza pe Traian Basescu. Unii dintre independenti au legaturi cu PDL sau au fost ajutati de PDL sa obtina diverse posturi in cadrul Parlamentului. Cativa dintre independenti spun ca nu vor intra in PDL si ca nici nu sustin acest partid.

 

Neculai Rebenciuc (deputat de Botosani, ex-PNL) face si el parte din grupul independentilor, dar nu si-a depus oficial adeziune la PDL. Cu toate acestea el a demisionat din PNL exact in ziua in care a fost supusa la vot motiunea de cezura impotriva Guvernului Boc. Rebenciuc spune ca nu se va inscrie in PDL dar a explicat ca inainte de alegerile prezidentiale a existat un grup de liberali care au demisionat din partid si s-au inscris direct in PDL dupa care au intrat in grupul de independenti. "Cred ca a fost vorba de un grup de 5 parlamentari liberali care au mers direct la PDL dupa care au venit la grupul nostru de independenti. Eu am trecut direct la independenti", a declarat Neculai Rebenciuc. Cat despre afiliera grupului de independenti la PDL acesta spune ca este vorba mai mult de o negociere politica. "Este vorba si de sustinerea PDL dar mai mult s-a urmarit si intrarea la guvernare a noastra a idependentilor", a mai declarat botosaneanul Rebenciuc.

 

Liviu Campanu (senator de Botosani, ex-PNL) a constituit in noiembrie un mic grup de independenti format din Tiberiu Prodan, Cezar Magureanu, Ovidius Marcutian si Anghel Iordanescu care s-au alaturat grupului de independenti condus de Gabriel Oprea. Campanu nu a intrat oficial in PDL dar si-a declarat in campania electorala sustinerea fata de Traian Basescu. De altfel presa locala a relatat ca senatorul i-a facut campanie lui Traian Basescu alaturi de PDL. "Nu m-am inscris in PDL si sunt primul independent din aceasta legislatura. Eu am explicat ca l-am sustinut pe Traian Basescu, ceea ce nu inseamna ca sustin PDL. Mi-am oferit sustinerea si grupul de independenti sustine instalarea Guvernului pentru ca altfel nu putem depasi criza si asta e un semn ca noi independentii ne asumam o responsabilitate", a declarat Liviu Campanu.

 

Hotnews: Mercenarii generalului Oprea - Cine sunt cei 23 independenti din Parlament

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
463

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
150

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
422

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...