Campanie derulată de jandarmii botoşăneni în şcoli

Campanie derulată de jandarmii botoşăneni în şcoli
Miercuri, 25 septembrie a.c., jandarmii botoşăneni au desfăşurat activităţi preventiv-educative şi antivictimizare în şcolile gimnaziale din localităţile Leorda, Brăeşti şi Văculeşti, cu sprijinul conducerii acestor instituţii de învăţământ.

Elevii au fost informaţi de către jandarmi cu privire la ceea ce trebuie să facă atunci când nu se simt în siguranţă, fiind sfătuiţi să apeleze oricând la forţele de ordine, prin apel 112 sau în mod direct.

De asemenea, jandarmii le-au prezentat cazuri concrete şi le-au dat sfaturi pentru a evita să devină victimele unor persoane certate cu legea.

Pentru reducerea fenomenului violenţei juvenile, Jandarmeria Botoşani pune un accent deosebit pe măsurile de prevenţie, în perioada următoare urmând a fi desfăşurate numeroase activităţi de acest gen în instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Botoşani, în mediul urban şi rural.

Prin intermediul acestor acţiuni, jandarmii se vor implica activ în formarea şi educarea tinerilor şi vor purta discuţii cu elevii despre discriminare, modalităţi de prevenire şi consecinţele violenţei, precum şi ale criminalităţii juvenile.

Acţiunile au fost prevăzute şi în cadrul campaniei de informare, prevenire şi dialog social ,,Jandarmeria pe înţelesul tuturor", care se derulează la nivelul instituţiei în perioada septembrie 2013 – septembrie 2014. Prima etapă a acestei campanii se intitulează ,, Stop violenţei şi discriminării în şcoli! Indiferenţa doare!."

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
52

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...

(A) ROLAND PARTNERS S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 10:52
35

Beneficiarul ROLAND PARTNERS S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Str. George Enescu, Nr. 2, Bloc P2, Scara A, Etaj 3, Ap. 9, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "...

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
474

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...