Campania se va derula până aproape de mijlocul lunii viitoare, sub sloganul "Electronice uzate? Cu mine le reciclezi pe nerăsuflate" şi constă în împărţirea a 25.000 de fluturaşi de promovare, din care 22.000 de fluturaşi vor ajunge la botoşăneni în plicurile cu facturile emise de Modern Calor.
De asemenea, în municipiu funcţionează trei "depozite" în care se recepţionează DEE-uri: în spatele magazinului UTIL, din zona Gării, în zona Serconf (Strada Independenţei) şi la Piaţa Viilor, în zona magazinelor cu produse industriale.
Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, speră că botoşănenii vor înţelege că aceste deşeuri trebuie depuse în locurile special amenajate şi nu aruncate aiurea.
"În cele trei locuri, conform programului afişat, botoşănenii se pot duce să depună acest tip de deşeuri. Sperăm ca acţiunea să aibă succes la nivelul judeţului şi a municipiului", susţine Simion Drelciuc.
Florin Caţ, reprezentantul Ecotic, organizaţia care a preluat responsabilităţile colectării DEE-urilor, spune că această campanie se pliază pe activitatea serviciului de salubrizare.
"Urban Serv, ca şi operator de salubritate, într-un top neoficial, este cel mai performant în ceea ce priveşte colectarea DEE-urilor. Aceasta campanie să adresează botoşănenilor, mascota este Ecoterrianul, folosit şi în campania precendentă, iar apelul nostru este ca botoşănenii să afle că există soluţii pentru colectare selectivă a acestui tip de deşeuri", a explicat Florin Caţ.
Eugen Mateciuc, directorul APM, a declarat că în ultimii doi ani s-a remarcat tendinţa de a creşte cantitatea de DEE-uri colectate în campanii. "La nivelul judeţului sunt autorizaţi 5 agenţi economici pentru colectare, între care şi Urban Serv. Lucrul bun este că la containere nu vom găsit diverse componente din DEE-uri, care au un regim special de colectare şi care conţin diverse substanţe toxice", declară Eugen Mateciuc.