Campania "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare", desfasurata si la Dorohoi

Campania "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare", desfasurata si la Dorohoi
În perspectiva desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din România (în ziua de 10 iunie 2012), pentru asigurarea unui vot în limitele legii, Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral.

Aceasta se va desfăşura, la nivel naţional, în perioada 10 mai – 10 iunie a.c., sub genericul Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!.

În acest context, pentru a preveni alterarea procesului electoral prin diverse metode, care contravin legislaţiei în vigoare, poliţiştii de proximitate dorohoieni au desfăşurat pe 30 mai o activitate de informare şi conştientizare a botoşănenilor cu privire la consecinţele votului ilegal şi ale mitei electorale.

Astfel, poliţiştii s-au deplasat în zona centrală a municipiului Dorohoi, dar şi în cartierele mărginaşe, cu scopul de a transmite mesajul campaniei către un număr cât mai mare de cetăţeni, cărora le-au explicat ce înseamnă mita electorală și votul ilegal și cum sunt pedepsite de lege aceste fapte.

Pliante cu mesajul campaniei au fost înmânate cetăţenilor cu drept de vot, poliţiştii îndrumându-i pe aceştia să sesizeze de îndată orice încălcare a legislaţiei electorale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
129

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
496

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
195

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...