Scopul activităţii este dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere de către copii a pericolelor generate de incendii pentru viaţă şi mediul înconjurător, îmbunătăţirea cunoştinţelor copiilor privind principalele reguli de prevenire şi stingere a incendiilor în grădiniţă şi la domiciliu, efectele incendiilor asupra vieţii şi sănătăţii oamenilor şi bunurilor materiale, sursele de aprindere şi modul de comportare în caz de incendiu.
Această campania naţională "F.O.C. – Flăcările omoară copii", în colaborare cu E.O.N. urmăreşte reducerea numărului de copii victimă în cazul producerii de incendii.
Dintre obiectivele principale ale acestei activităţi, menţionăm: reducerea numărului de victime în rândul copiilor, crearea spiritului preventiv şi conştientizarea de către copii a cauzelor şi împrejurărilor favorizate de incendii, cunoaşterea şi exersarea modului de comportare în cazul producerii unui incendiu sau a unui cutremur, cunoaşterea modului de apelare la dispeceratul 112 în cazul producerii unei situaţii de urgenţă şi reducerea numărului de incendii la locuinţele şi gospodăriile cetăţeneşti Aceste acţiuni se desfăşoară sub egida Campaniei Naţionale "F.O.C. – Flăcările Omoară Copii" şi a Campaniei Naţionale "R.I.S.C. – Renunţă Improvizaţiile Sunt Catastrofale".
Prin intermediul acestor acţiuni, dorim să dezvoltăm spiritul preventiv în domeniul situaţiilor de urgenţă a copiilor şi promovarea în rândul adulţilor a regulilor şi măsurilor de utilizare corectă a gazelor naturale şi a electricităţii .Mai mult, dorim ca prin transmiterea informaţiilor către aceştia, mesajul nostru să ajungă şi mai departe, prietenilor, părinţilor, bunicilor, şi să demonstrăm în acest fel că responsabilitatea nu ţine de vârstă şi că deşi copil, poţi să îi înveţi pe cei din jur că energia, indiferent de formă, devine extrem de periculoasă dacă nu o foloseşti corect, spun reprezentanţii ISU.
"Noi, cadrele didactice desfăşurăm atât la grădiniţă cât şi la şcoală diferite activităţi de informare preventivă, având ca obiective de comunicare cunoaşterea cauzelor de incendiu şi a modului de prevenire a acestora la locuinţele individuale şi multifamiliale, dar şi importanţa educaţiei preventive in domeniul situaţiilor de urgenţă în familie. Astfel că, se consideră necesară schimbarea atitudinii părinţilor în ceea ce priveşte subiectul
foc – chibrituri – brichetă, copiii trebuind să cunoască încă de mici pericolele utilizării focului în activităţile casnice, astfel încât să nu mai constituie o fascinaţie pentru aceştia. De asemenea, este foarte importantă supravegherea lor şi asigurarea condiţiilor de securitate în locuinţă, în special în lipsa părinţilor", a spus prof. Marius Cristian Gherasim directorul unităţii, prezent la activitate.