Camionagii încep protestele pe șoselele din România. Șoferii de mașini mici trebuie să se înarmeze cu răbdare

Camionagii încep protestele pe șoselele din România. Șoferii de mașini mici trebuie să se înarmeze cu răbdare

Transporatorii de mărfuri afiliaţi mai multor asociaţii patronale anunţă proteste începând de mâine, ora 14.00, pe toate şoselele principale din ţară, așa că dacă ieși din județ spre alte zone din țară trebuie să vă înarmați cu multă răbdare.

Protestele vin ca un răspuns la problema diurnei şoferilor care lucrează în Europa şi pe care ANAF o consideră venit de natură salarială şi o doreşte impozitată cu impozit pe venit şi contribuţii sociale.

Şoferii de camioane vor circula cu viteză redusă şi vor îngreuna circulaţia începând de astăzi, vineri după-amiază, atunci când se aşteaptă un trafic aglomerat pentru că începe mini-vacanţa cu ocazia Rusaliilor.

Protestul nu este organizat de o anumită asociaţie patronală, ci doar sprijinit, prin urmare nu are autorizaţie de la autorităţile abilitate, relatează economiedia.ro.

Transportatorii cer și stoparea controalelor ANAF, practic o amnistie fiscală şi consideră că acestea sunt abuzuri pentru că se efectuează pe ultimii 5 ani, deci retroactiv.

Mai mult, deciziile de impunere care au rezultat în urma controalelor pot ajunge la câteva milioane de euro, depăşind astfel cu mult cifra de afaceri pe ultimii 2-3 ani, la firmele cu flote mari de camioane.

 

Spune-ne opinia ta