Camerele pentru rovinieta impanzesc tara. CNADNR creste de 6 ori numarul acestora

Camerele pentru rovinieta impanzesc tara. CNADNR creste de 6 ori numarul acestora
CNADNR a decis inmultirea numarului de camere fixe pentru detectarea lipsei rovinietelor, din cauza incasarilor mici. Astfel, pe drumurile nationale din tara vor pandi de sase ori mai multe camere fixe.

Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) din Romania a anuntat ca de luna viitoare va cumpara inca 63 de camere fixe pentru depistarea celor care circula fara rovinieta, potrivit rtv.net.

Acestea se adauga celor 11 camere fixe si 14 mobile existente deja, noile achizitii facand parte din setul de masuri care vizeaza cresterea gradului de plata voluntara a taxei respective.

Fiecare camera de acest tip costa 1.500 de euro. Anul acesta se implinesc 10 ani de la introducerea rovinietei, oficialii CNADNR declarandu-se dezamagiti de reticenta romanilor de a achita taxa.

"Dupa 10 ani ar fi trebuit sa avem un grad de incasare de 80%, iar noi abia daca avem 30%. Scopul nostru nu a fost si nu este sa dam amenzi, ci ca toata lumea sa constientizeze ca pentru utilizarea drumurilor nationale trebuie sa plateasca rovinieta", a declarat Lucian Calmus, director comercial al CNADNR.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
17

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
96

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
23

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...