Cam așa se vede România din "universul" Samsung: "Este de preferat să avem tablete în şcoli întâi şi abia apoi să rezolvăm cu toaleta din curte!"

Cam așa se vede România din "universul" Samsung: "Este de preferat să avem tablete în şcoli întâi şi abia apoi să rezolvăm cu toaleta din curte!"

 Cristian Cojocaru  Facebook

Cristian Cojocaru, din cadrul Samsung Electronics România, este de acord că "zona rurală ne doare pe toţi, la nivel de ţară". Vizând, spune specialistul, dezvoltarea economiei în ansamblu, "este de preferat să avem tablete în şcoli întâi şi abia apoi să rezolvăm cu toaleta din curte. (…) este alegerea corectă pentru că dacă aducem toaleta din curte înăuntru nu ne facem mai deştepţi". 

Declarațiile lui Cristian Cojocaru, Head of Telecom Division, Samsung Electronics România, au fost făcute în cadrul ZF Digital 2016.

Astfel, spune reprezentantul Samsung, "atragerea de utilizatori noi pentru smartphone-uri va trebui să se facă din zonele rurale. Acolo este necesar si un proces de educatie si de a se intelege utilitatea smartphone-urilor, este nevoie şi de acoperire cu servicii de comunicaţii mobile în aceste zone rurale, lucru care s-ar putea să dureze un pic mai mult.
Potenţial cu siguranţă există şi în anii următori".

"Şi cred că aici când ajungem şi la zona rurală care ne doare pe toţi pentru că până la urmă ne doare la nivel de ţară şi de naţiune, şi ca dezvoltare a economiei în ansamblu. Ca să putem dezvolta zona rurală este nevoie de infrastructură şi aici mă refer în special la infrastructura educaţională şi la infrastructura informatică.

Cred că este de preferat să avem tablete în şcoli întâi şi abia apoi să rezolvăm cu toaleta din curte. Este o alegere grea. Dar cred că este alegerea corectă pentru că dacă aducem toaleta din curte înăuntru nu ne facem mai deştepţi.

Dar copiii noştri vor fi mai inteligenţi dacă vor avea acces la informaţie. Este clar că aici vorbim de un efort comun, noi suntem interesaţi de asemenea proiecte, aşteptăm aceste iniţiative guvernamentale indiferent de sursa de finanţare fie că virbim de fonduri europene sau guvernamentale, ele vor trebui să fie făcute şi să fie implementate cât de curând". Citeste integral pe zf.ro... 


După o zi: "Îmi cer scuze și îmi retrag declarația"

Declarațiile au stârnit numeroase reacții pe rețelele de socializare, astfel încât, miercuri, reprezentantul Samsung a transmis că regretă și că retrage cele spuse cu o zi înainte: ​"Îmi pare rău pentru exprimarea nefericită de ieri, din cadrul conferinței ZF Digital. Îmi cer scuze și îmi retrag declarația. Cred cu tărie că toți copiii merită condiții decente de viață și de educație. Totodată, cred că tehnologia este un pilon esențial al educației, care va avea un impact pe termen lung asupra dezvoltării societății. Am făcut aceasta afirmație în contextul unei discuții despre evoluția înregistrată în zonele rurale, îmi cer scuze dacă am lezat prin declarația mea pe cineva și as dori sa reafirm ca nu consider mai puțin importante celelalte probleme cu care se confruntă mediul educațional". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
21

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
520

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
367

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...