Câinii cu stăpân din Botoșani vor fi sterilizați gratuit!

Câinii cu stăpân din Botoșani vor fi sterilizați gratuit!
Câinii cu stăpân din municipiul Botoșani vor fi sterilizați gratuit, în cadrul unui program ce va fi demarat de Primăria Botoșani împreună cu Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement. Fondurile pentru această operațiune vor fi asigurate de mai multe asociații de profil din Germania. 

Potrivit datelor comunicate de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în municipiul Botoșani există în jur de 10 mii de câini cu stăpân, la case și apartamente. Sterilizarea câinilor va fi gratuită.

"Avem o propunere din partea ONG-urilor privind protecția animalelor, precum și a unor asociații din Germania de a începe o campanie de sterilizare a câinilor cu stăpân, în special a celor din zona de case, împreună cu Primăria municipiului Botoșani și Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement. Ținând cont că un câine fată de două ori pe an, sunt două cicluri de reproducere. O parte din acești câini nu sunt sterilizați, cea mai mare parte de altfel, iar unii au și câte doi-trei la curte. Vrem să ajunge la cauza fenomenului câinilor de pe străzi, nu numai a efectelor, să avem grijă de ei în padoc și să-i dăm spre adopții, a spus  Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA Botoşani.

DSPSA va semna un protocol cu asociațiile din Germania, urmând ca din luna noiembrie să demareze efectiv acțiunea de sterilizare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
121

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
73

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
93

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...