Cadrele didactice care ies la pensie, sărbătorite de SIP Botoșani-FOTO

Cadrele didactice care ies la pensie, sărbătorite de SIP Botoșani-FOTO
43 de cadre didactice, membre ale Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, care se pensionează începând cu data de 1 septembrie, au fost sărbătorite și felicitate, duminică, în cadrul unei ceremonii.

La eveniment au participat și prefectul Costică Macaleți, Mihaela Huncă, inspector general al Inpectoratului Școlar Județean și Marinela Mardare, inspector general adjunct al ISJ și Marius Oroșanu, președinte Cartel Alfa Botoșani.

Invitat la eveniment a fost și președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, dar acesta nu a putut ajunge, mesajul său ajungând la dascăli prin intermediul unuia dintre consilieri.

Cadrele didactice au primit o diplomă de excelență pentru toți anii petrecuți la catedră și câte o sumă de bani.

“Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru noi. Cred că toți cei care își desfășoară activitatea într-o școală și care prin munca lor formează tânăra generație, se pot numi cu mândrie dascăli. Astăzi eu mă voi adresa Excelenței sale dascălul. Excelența sa nu are cont în bancă, nu are vilă cu 20 de camere, nu are afaceri prospere prin țară. Excelența sa are un suflet galasier, își mobilează viața cu extemporale, teze, concursuri. Rareori se gândește la ultimul strigăt al modei. Desele preocupări sunt legate de programe, perfecționări, examene. De cele mai multe ori șlefuiește nestematele altora. Excelența sa seamană pulbere de aur peste semințele ce stau să încolțească. Uneori, ochelarii se acoperă de roua amară dacă un fost elev ajuns senator îl uită în antecameră ca pe un obiect decorativ. Alteori,  zâmbete îi inundă obrajii când un necunoscut pe stradă își scoate pălăria în fața lui. Excelența sa nu își numără anii după buletin, ci după vârsta, mereu aceeași, care înflorește în bancă. Constată la un moment dat cu surprindere că trebuie să iasă la pensie și nu înțelege de ce inima lui, după două preinfarcte, bate ca la 18 ani. Excelența sa nu știe că se aseamănă cu sfinții, ei au dăruit, el se dăruiește. Să ții în palmă un suflet de copil, este cu siguranță un privilegiu, să fii important în viața unui copil este un dar divin. La mulți ani tuturor dascălilor noștri.", au fost cuvintele rostite de Iuliana Nacu, președintele SIP Botoșani.

Și prefectul Costică Macaleți le-a transmis dascălilor un mesaj.

“Cu pioșenie stau în fața dumneavoastră și vă spun că aveți una dintre cele mai titrate profesii în fața căreia se înclină orice fost sau actual bun elev educat de dumneavoastră. Eu îmi amintesc cu mare plăcere de anii din timpul școlii, de profesori și de cei trecuți în neființă. Sunteți cei care știți să șlefuiți caractere, talente, minți ale copiilor.", a spus prefectul.

"Vreau să vă mulțumesc pentru truda pe care ați făcut-o pe altarul educației. Se vorbește astăzi foarte mult de motivația de a deveni dascăl, de a deveni cadru didactic. Foarte mulți spun că nu există această motivație și asta o confirmă și tinerii care sunt din ce în ce mai puțini care îmbrățișează această profesie. Dar eu știu sigur că dacă dumneavoastră ați fi acum, din nou, la început de drum ați alege tot această meserie. Și eu aș face acest lucru pentru că motivația noastră nu a fost și nu este una materială, nu a fost salariul. Motivația noastră a fost foarte puternică pentru că am iubit și iubim copiii, pentru că știm să ne facem cu pasiune munca noastră, pentru că ne-am dat seama și știm foarte bine că educația reprezintă foarte mult într-o societate și trebuie să existe oameni care să se sacrifice. Ați trecut peste toate obstacolele, cred că ați avut momente când ați spus că renunțați, și ați luat-o de la capăt pentru că v-ați dat seama că viitorul acestei țări, acestui popor, stă în mâinile dumneavoastră.", a spus și Mihaela Huncă, inspector general al ISJ.

A fi în mediul dascălilor este sinonim cu a fi într-un cadru al elitelor şi vă felicit pentru modul în care modelaţi noua generaţie care reprezintă viitorul ţării. Probabil că bunul Dumnezeu v-a înzestrat cu energie, putere de muncă şi dăruire pentru oameni, iar pe cei mai deosebiţi dintre ei, i-a ales El astăzi. A fi cu toate aceste calităţi în slujba elevilor şi în slujba învăţământului presupune în primul rând iubire de oameni. Iar pentru acest lucru, vă felicit. Consider că pentru a avea o şcoală modernă conectată la realităţile comunităţii şi ale lumii contemporane aflată în continuă schimbare, trebuie să abordăm un nou tip de management şcolar şi educaţional, să dezvoltăm parteneriate durabile şi să implementăm proiecte de dezvoltare. Astfel, vom reuşi ca şcoala românească să fie la standarde europene, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean, Florin Ţurcanu





















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
211

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
202

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
293

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...