Cadou pentru dorohoieni: ANL a recepționat 60 de locuinţe pentru tineri la Dorohoi

Cadou pentru dorohoieni: ANL a recepționat 60 de locuinţe pentru tineri la Dorohoi

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), a recepționat, astăzi, nu mai puțin de 60 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în municipiul Dorohoi.

Cele 24 de apartamente cu o cameră şi 36 de apartamente cu 2 camere, au fost construite în strada 1 Decembrie, pe un regim de înălţime S+P+3E+M, subsol+parter+3 etaje+mansardă, iar valoarea investiției este de 13.693.634,71 lei (inclusiv TVA).

Locuinţele pentru tineri pot fi inclusiv achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației publice nr. 3519 din 29 iulie 2020 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 2.996,00 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Până în prezent, în județul Botoșani, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 1.021 de unități locative, din care 763 unități în municipiul Botoșani, 212 în Dorohoi, 16 la Darabani și 30 la Săveni.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001, iar locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

 

Spune-ne opinia ta