Bursele de merit pentru elevi, majorate! Ghiorghiţă găseşte "şarlatanii" în proiectul iniţial

Consilierii locali au aprobat, miercuri, majorarea cu 50% a burselor de merit pentru elevii de la unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani. Astfel, cuantumul burselor a crescut de la 80 la 120 de lei.

Consilierul local Florin Ghiorghiţă a propus modificarea unui paragraf din proiectul de hotărâre, potrivit căruia această majorare ar fi valabilă numai până la finalul acestui an şcolar.

"Eu am o propunere de modificare a proiectului de hotărâre întrucât mi se pare o şarlatanie, ca să nu spun altfel, la adresa copiilor. Nu mi se pare normal ca pentru două săptămâni de şcoală să adoptăm o hotărâre şi să le majorăm şi propun să aprobăm fără paragraful pentru anul şcoalar 2013-2014, pentru a fi valabil şi pentru anul şcolar 2014-2015. Nu ştiu de ce, cred că eroarea acesta a fost strecurată intenţionat", a spus Florin Ghiorghiţă.

Viceprimarul Cătălina Lupaşcu a propus şi majorarea burselor sociale, dar primarul a spus că nu se poate acum, pentru că trebuie făcută o analiză.

"De ce nu am propune, având în vedere şi declaraţiile domnului primar că există posibilitate de a susţine financiar elevii, poate introducem şi bursele sociale. Când faceţi declaraţii nu faceţi o analiză?", a spus Cătălina Lupaşcu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...