Burse de merit si pentru elevii de gimnaziu!

Burse de merit si pentru elevii de gimnaziu!
Daca pana acum doar liceenii primeau burse pentru rezultatele deosebite la invatatura, potrivit noilor reglementari si elevii de gimnaziu ar trebui sa beneficieze de astfel de burse.

In aceste conditii efortul financiar ar creste considerabil, insa fondurile de care dispune municipalitatea sunt insuficiente.

“Ordinul ministrului educatiei prevede burse si pentru nivelul gimnazial, pentru copiii capabili de performanta, ceea ce este o noutate. Pana acum au fost bursieri doar liceenii. In conditiile acestea, trebuie reanalizata situatia intregului judet si mai ales a municipiului Botosani, pentru ca aici exista foarte multi elevi la gimnaziu care au rezultate foarte bune", a spus Ada Macovei, inspector general al ISJ Botosani.

De asemenea, ordinul ministrului educatiei prevede recompense financiare si pentru elevii cu rezultate deosebite la concursurile si olimpiadele judetene. In cursul zilei de luni, inspectorul general al ISJ a avut o intalnire cu primarul Catalin Flutur, pentru a discuta despre numarul elevilor ce urmeaza a beneficia de burse.

In sedinta de Consiliu Local de pe 30 noiembrie va fi aprobat cunatumul si numarul de burse acordate in anul scolar 2011-2012, din bugetul local al municipiului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
206

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
200

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
288

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...