Burniţa şi fulguiala, la ordinea zilei

Burniţa şi fulguiala, la ordinea zilei
Vremea va fi rece, mai rece decât ar fi normal la această dată. Ceaţa persistă până spre amiază în zonele extracarpatice. Soarele se va vedea printre nori în zonele de deal şi de munte. Maximele variază între -2 şi 8 grade.

Miercuri, vremea în sudul şi în estul ţării nu se schimbă semnificativ: va fi tot închisă şi rece, cu ceaţă persistentă, asociată cu chiciură, fulguială şi burniţă, favorizând izolat producerea de polei. În restul regiunilor, vremea este în general frumoasă, cu mai puțină ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 şi 8 grade, chiar mai puţin în zonele cu ceaţă persistentă.

Nici în Moldova nu sunt şanse de soare. Din nou se va forma ceaţă, densă, asociată cu chiciură, fulguială şi burniţă şi, în aceste condiţii, polei. Maximele se opresc la valori modeste de 3-4 grade, din nordul până în sudul regiunii.

Joi, vremea se va menţine închisă în regiunile din sudul şi estul ţării, dar măcar ceaţa va fi mai rară. Izolat ar putea să plouă slab, să cadă burniţă sau chiar câţiva fulgi de zăpadă. În aceste condiţii apare şi poleiul. În restul teritoriului, vremea va fi în general frumoasă, doar in zonele joase de relief norii, ceaţa şi chiciura apar dimineaţa. Cele mai ridicate temperaturi, 6-7 grade, se vor înregistra în zonele cu mai mult soare din vestul şi nord-vestul ţării şi cele mai scăzute în zona de şes din sud si est: 2 grade la Craiova şi Slatina.

Vineri, soarele câştigă teren. Nori mai mulţi se strâng în Oltenia, în vestul Munteniei şi în sudul Banatului, zone în care s-ar putea să plouă sau să lapoviţeze. În rest, vreme mai frumoasă şi vânt slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi între 0 şi 8 grade, caracterizând o vreme rece în cea mai mare parte a ţării. Dimineaţa va mai fi ceaţă doar pe arii restrânse în zonele joase. (RTV)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
52

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...

O instituție de cultură din Botoșani își mărește echipa, despre ce post este vorba!

astăzi, 11:12
113

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani caută să angajeze mânuitor, montator decor pentru o perioadă nedeterminată, cu program de muncă de 8 ore pe zi.Potrivit anunțului pub...

Pompier botoșănean în echipa de alpiniști a României, într-o spectaculoasă competiție în Spania! (Foto)

astăzi, 10:09
76

Un pompier botoșănean a făcut parte din echipa de alpiniști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a obținut locul IV la un concurs internațional.Plutonierul adjutant ...