Bunuri de miliarde salvate de pompierii botosaneni!

Fortele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani au reusit in luna februarie sa salveze 9 locuinte, inainte ca acestea sa se transforme in scrum.

Incendiile au fost generate de cosurile de fum defecte sau necuratate de funingine. Ingrijorati ca flacarile ar putea sa le mistuie intreaga agoniseala, proprietarii au solicitat sprijinul pompierilor.

Promptitudinea cu care s-a actionat a limitat pagubele produse la 13.300 lei. Sase dintre cele noua incendii au fost stinse inainte de a produce pagube materiale. Valoarea bunurilor salvate in urma interventiei fortelor IJSU Botosani a fost estimata la 1.145. 000 lei.

Actiunea intentionata, jarul cazut din soba pe materialele combustibile, fumatul si exploatarea unor instalatii electrice cu defectiuni sau improvizatii au generat in februarie alte 15 incendii.

Si in aceste cazuri interventia pompierilor, ajutati in unele situatii si de membrii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta, au fost protejate de foc bunuri materiale in valoare de 1.521.500 lei.

Pagubele produse de aceste incendii au fost estimate la 164.000 lei.

"Luna trecuta, fortele IJSU Botosani au mai intervenit pentru inlaturarea efectelor negative ale inundatiilor, pentru salvarea unei persoane dintr-o fantana, pentru deblocarea usilor de la intrarea in doua apartamente si salvarea proprietarilor care erau in stare de inconstienta si pentru descarcerarea unor persoane ramase captive intre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate in accidente rutiere", a precizat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant al IJSU Botosani.

Cele 36 de alerte primite la dispeceratul IJSU Botosani au facut ca pompierii sa plece in misiuni de salvare a botosanenilor, precum si a bunurilor acestora, in medie o data pe zi.

Numarul situatiilor de urgenta la care au fost solicitati pompierii sa intervina a scazut in luna februarie cu 16 fata de aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de la 52 la 36.

Personalul Inspectiei de Prevenire din cadrul IJSU Botosani a efectuat 131 de controale la operatori economici, institutii publice si scoli.

Pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la prevenirea situatiilor de urgenta au fost aplicate 71 de sanctiuni contraventionale, din care 12 amenzi in valoare de 6.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...