Bulgarii ne fură pe față: Brânza bulgărească cu etichetă românească, vândută pe piețele din UE

Producătorii din Bulgaria au găsit o metodă sigură de a-și crește vânzările pe spinarea muncii românilor: exportă în UE produse alimentare "made in Bulgaria", dar pe care le etichetează în limba română. Vecinii noștri de la sud se folosesc astfel de buna reputație și de cererea mare de brânză românească, produs recunoscut în UE ca fiind unul nu doar gustos, ci de o foarte bună calitate.

Minciuna bulgărească i-a surprins deloc plăcut pe românii din Spania, care s-au trezit că au cumpărat brânză de oaie pe care o credeau "de acasă", dar când s-au uitat mai atent pe etichetă, și-au dat seama că au fost păcăliți.
 
"Brânza de oaie produsă în Bulgaria cu etichetă în limba română se vinde în Spania la magazinele arabe cu un preț mult mai mic decât brânza de oaie de la magazinele cu specific românesc. Asta arată că bulgarii anticipeaza și speculează piața", a scris, nemulțumit de situație, tulceanul Ion Dorache, unul dintre românii stabiliți în Castellon.

Brânza românească este apreciată pe piața europeană mai ales pentru calitatea sa, cunoscându-se faptul că producătorii noștri nu falsifică aceste alimente. De cealaltă parte, bulgarilor li s-a dus vestea că că abuzează de uleiuri și grăsimi vegetale în producerea brânzeturilor, acesta fiind și modul prin care reușesc să vândă mult mai ieftin și, totuși, în profit.

Găselnița bulgarilor de a-și eticheta produsele în limba română este imorală, dar nu ilegală, întrucât pe produs scrie clar să provine din Bulgaria.

Minciuna vecinilor are drept scop de a-și camufla marfa de slabă calitate  și de a o asocia cu imaginea curată a brânzei românești, asta mai ales din cauză că bulgarii au fost de mai multe ori acuzați că produc brânzeturi…fără lapte.

Citeste mai departe, pe agrointel.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul Botoșani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de țigări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...

PSD: Ziua Educației marcată într-un mod inedit de femeile social-democrate din Botoșani (Foto)

astăzi, 15:28

Astfel, au avut loc două întâlniri, la Darabani și în municipiul reședință de județ, moderate de inspectorul școlar Galia Hrimiuc și inspectorul școlar general adjunct Crist...

BARIERA la punctele de trecere a frontierei de la Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut! (Vdeo)

astăzi, 14:18

Astăzi, în intervalul orar 8.00-13.00, la nivelul punctelor de trecere a frontierei Stânca-Costești, Racovăț și Rădăuți-Prut de la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției d...