Bulevardul, sabotat de muncitorii care fura cimentul!

Bulevardul, sabotat de muncitorii care fura cimentul!
Bulevardul Mihai Eminescu continua sa dea batai de cap municipalitatii! Cu toate ca lucrarile sunt in toi pentru montarea granitului din China, in unele zone nici bine nu au fost puse placile, ca deja au si inceput sa sara.

In aceste conditii, viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca a cerut constructorului ca acolo unde apar probleme de acest gen, acestea sa fie remediate de urgenta, pe cheltuiala acestuia. Ba mai mult, viceprimarul spune ca una dintre cauzele pentru care au aparut astfel de probleme este si aceea ca o parte din cimentul care ar fi trebuit turnat inainte de a se monta placile a fost furat.

"Am constatat ca sunt probleme pe Bulevard si in mod normal ei trebuie sa refaca pe cheltuiala lor si e normal sa faca lucrul acesta. In momentul in care s-au facut acele lucrari de reparatii pe Bulevard s-a mai modificat un pic si structura. De exemplu, daca panta de inclinare a trotuarului era de 1,5%, s-a dat o panta de inclinare de 2,5% de catre proiectant si in momentul in care s-a dat acea panta, chiar daca un grad ni se pare putin, in momentul in care incepi dintr-un capat si pana in celalalt aveai o inaltare a trotuarului cu 10-15 centimetri. Ar fi trebuit o sapa foarte groasa dedesubt. Adoptandu-e solutia de sapa cu nisip si sapa semiumeda fara adeziv, eu stiu si muncitorul cat ciment a mai pus, cat ciment a mai si furat de acolo, pe care trebuia sa il puna in sapa respectiva, normal ca el nu a mai facut acea priza extraordinar  de bine, in conditiile in care se mai circula cu bicicleta sau mai parcheaza si masini. Solutia tehnica este foarte buna, probabil acelasi sistem romanesc in care mai dispare din cimentul care trebuie pus in nisip, probabil acolo au mai disparut din cantitatile de ciment. Eu m-am dus, am vazut si am spus sa faca lucrarea si le-am spus ca fereasca Dumnezeu sa dispara granitul care sare", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Edilul a spus ca lucrarea are o garantie de un an si daca in toata aceasta perioada sunt probleme, constructorul, respectiv firma Conrec, va trebui sa refaca pe cheltuiala proprie.

Florin Ghiorghita a estimat ca in cel mult o luna si jumatate reparatiile la trotuarele de pe Bulevard vor fi finalizate.

Vezi ici cum arata bulevardul!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
116

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
366

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
67

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...