Buhaianu: "Trebuie descurajat furtul si obtinerea de note bune prin metode binecunoscute de a copia"

Buhaianu: "Trebuie descurajat furtul si obtinerea de note bune prin metode binecunoscute de a copia"

 CATALIN BUHAIANU  

Deputatul Catalin Buhaianu acuza opozitia ca toate discutiile pe care le lanseaza pe marginea rezultatelor obtinute la sesiunea din iunie a examenului de bacalaureat nu sunt altceva decat "subiecte electorale". Buhaianu sustine ca rezultatele obtinute de elevi reflecta clar nivelul acestora de pregatire.

"Eu cred ca rezultatul "dezastruos" pe care vad ca opozitia vrea sa il transforme intr-un subiect electoral nu inseamna altceva decat gradul de pregatire a elevilor si maniera in care acestia au tratat o etapa foarte importanta din viata lor, si anume examenul de bacalaureat. Cred ca tratarea superficiala a acestui examen de catre elevi, pe de o parte, si pe de alta parte rigurozitatea organizarii acestui examen, a facut ca rezultatul sa fie cel din acest moment. Pe de alta parte, cred ca incercarea opozitiei de a da vina pe ministrul Educatiei pentru aceste rezultate este o abordare gresita, pentru ca s-a facut un sondaj de opinie, in care opinia publica spune foarte clar ca nu ministrul este vinovat, ci principalii vinovati sunt elevii si parintii acestora", a declarat Catalin Buhaianu.

Deputatul a mai spus ca ministrul Educatiei va avea in continuare sprijinul PDL si isi doreste ca si la anul examenul de bacalaureat sa fie la fel de riguros ca cel de anul acesta.

"Veti vedea ca o abordare corecta a acestui examen de catre elevi va face ca rezultatele sa fie cu totul altele. Trebuie descurajat furtul si obtinerea de note bune prin metode binecunoscute de a copia si eu cred ca acuzele la adresa ministrului Funeriu, doar pe principiul ca a oprit hotia si i se cere demisia, cred ca este o abordare total gresita", a precizat Buhaianu.

Cat priveste rezultatele obtinute de elevii botosaneni, Buhaianu a spus: "Daca in ultimii ani Botosaniul era situat printre primele locuri ca grad de promovabilitate la bacalaureat, iata ca si in acest an, in atare conditii de rigurozitate, demonstram ca ramanem in topul judetelor cu rezultate bune, iar corectarea tezelor s-a facut foarte transparent si profesionist. Eu cred ca strictetea cu care s-a organizat, chiar si anul trecut, examenul de bacalaureat, cred ca si nivelul de pregatire a cadrelor didactice, sunt argumente destul de solide pentru a sustine afirmatia ca invatamantul botosanean este la un nivel relativ superior fata de alte judete. Daca stam sa ne raportam la media nationala, nu exista padure fara uscaturi", a mentionat deputatul PDL.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
90

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
97

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
141

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...