BUHAIANU: "Fac apel la ratiune si intelegere din partea tuturor cadrelor didactice!"

BUHAIANU: "Fac apel la ratiune si intelegere din partea tuturor cadrelor didactice!"

CATALIN BUHAIANU

Deputatul Catalin Buhaianu spune ca problema salariilor profesorilor este una destul de delicata, in conditiile in care chiar daca s-ar aproba transferul uneo sume din alte trimestre, s-ar ajunge la dificultati si mai mari pe viitor. Buhaianu spera totusi ca responsabilii de la Bucuresti sa gaseasca solutii care sa duca la deblocarea situatiei de la Botosani.

"Am avut discutii ieri dupa-amiaza si cu domnul ministru Daniel Funeriu, si cu domnii ministri ai Finantelor si Justitiei, le-am expus off-urile si problemele profesorilor de la Botosani. Dumnealor ne-au spus foarte clar ca se cauta solutii, insa este nevoie de ragaz, pentru ca nu poti plati salarii fara acoperire bugetara. La nivelul judetului Botosani, suma totala pentru plata salariilor pe intreg anul, cu reincadrarea de 33%, presupune un efort bugetar de peste 50 de milioane de lei. Si nu este chiar atat de simplu, daca s-ar transfera sume din trimestrul II sau IV in trimestrul I, aceste sume ar trebui acoperite si luate apoi din alta parte. Iar daca vorbim apoi de rectificare bugetara, e vorba de o suma foarte mare pentru judetul Botosani si s-ar ajunge la un deficit de 1 sau 2% din cauza salariilor profesorilor", a precizat deputatul Catalin Buhaianu.

Parlamentarul este de parere ca pentru o rezolvare multumitoare este nevoie de ragaz pentru aplicarea celei mai bune solutii, chiar daca se va apela la compromisuri, pentru ca toti dascalii sa fie multumiti. Totodata, Catalin Buhaianu spune ca sustine doleantele profesorilor, insa face apel la ratiune si intelegere.

"Din punctul meu de vedere aceasta situatie are doua rezolvari. O rezolvare pe termen scurt, prin gasirea unei solutii de echilibru, de compromis, nu de forta, astfel incat toti profesorii, indiferent daca au sau nu hotarari judecatoresti, sa isi primeasca salariile, si o solutie pe termen lung, astfel incat toate institutiile implicate sa aiba timp pentru a face lobby-ul necesar pentru a se gasi rezolvare. Fac apel la ratiune si intelegere din partea tuturor cadrelor didactice, subscriu si sunt alaturi de profesori, dar este nevoie de ragaz pentru gasirea unei solutii", a incheiat deputatul botosanean. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
284

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
428

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
564

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...