BUHAIANU: "Cred ca sunt singurul cadru universitar botosanean activ"

BUHAIANU: "Cred ca sunt singurul cadru universitar botosanean activ"

 CATALIN BUHAIANU  catalinbuhaianu.wordpress.com

"Incepand de astazi am avut privilegiul sa imi incep prima zi de cursuri la universitate. Nu, nu este vorba despre ceea ce detractorii mei ar dori cu ardoare sa tipe in piata publica, "Buhaianu nu are facultate!"… Este vorba despre prima mea zi in calitate de lector asociat la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau, Facultatea Miscarii, Sportului si Sanatatii.
Aici voi preda in primul semestru un curs de legislatie sportiva, iar in semestrul doi cursul se va axa pe politicile europene in sport", scrie deputatul Catalin Buhaianu pe blogul personal.

Catalin Buhaianu raspunde anticipat la "rautacismele" adversarilor sai, motivandu-si cooptarea sa in mediul unievrsitar, pana la a preciza ca este "singurul cadru universitar botosanean activ":


"Ca sa preintampin rautacismele unor critici semiliterati care ar putea considera ca statutul meu de cadru universitar asociat este consecinta unei influente sau conjuncturi politice, tin sa le reamintesc ca proiectele mele de cercetare in domeniul sportului au fost cele care m-au adus in mediul academic. Pentru o scurta reamintire, am publicat despre asta aici. Lucrarea, in integralitatea ei, este publica si se afla la ANEFS Bucuresti.

Nu are sens sa comentez acum prea mult despre acest subiect, doar trei puncte vreau sa subliniez:

1. Am competenta si imi permit sa vorbesc despre educatia si invatamantul din Romania, in cunostinta de cauza din tripla calitate: profesor de sport, cadru universitar si polician (membru in comisia pentru educatie a Camerei Deputatilor)

2. Cu riscul de a ma insela si imi asum aceasta posibila eroare, cred ca sunt singurul cadru universitar botosanean activ. Cu siguranta sunt singurul politician local care activeaza in mediul academic. Cu toata infatuarea de care as putea fi acuzat, discutiile despre invatamant in general nu pot sa le am cu oameni care nu inteleg sistemul (gen Turcanu, Oprisanu, Sorescu si altii la fel de necunoscuti)

3. Sunt constient ca invidia si mediocritatea unora dintre adversarii mei politici ii vor face sa starneasca praf in ochi aiurea si sa arunce cu noroi in munca mea de ani de zile. Nu pot decat sa sper ca faptul ca ii voi ignora, o sa ii ajute sa inteleaga mai mult decat mizeria pe care o pot ei produce.

Sunt mandru ca fac parte din corpul profesoral al unei universitati si sunt in continuare emotionat ca am vorbit in aceasta postura in fata a sute de studenti… Acesta este unul dintre lucrurile cu adevarat importante in viata!", isi incheie Buhaianu postarea pe blog.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
105

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
129

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
202

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...