Buhaianu despre banii pentru salariile profesorilor: "Initiativa mea, semnalul de alarma pe care l-am tras, a fost auzit la Bucuresti!"

Buhaianu despre banii pentru salariile profesorilor: "Initiativa mea, semnalul de alarma pe care l-am tras, a fost auzit la Bucuresti!"
Deputatul PDL Catalin Buhaianu a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca alocarile financiare pentru plata salariilor profesorilor pana la finalul acestui an s-au datorat demersurilor pe care le-a intreprins pana acum la ministrii de resort, dar si ca urmare a discutiilor personale pe care le-a avut cu prim-ministrul Emil Boc.

 

"Guvernul a alocat resursele financiare necesare pentru plata salariilor profesorilor din Botosani. Din punctul meu de vedere, cred ca este o situatie absolut normala ca toti colegii mei, cadrele didactice, sa isi primeasca drepturile salariale aferente pana la finalul anului 2011 si asta demonstreaza ca demersurile pe care le-am avut pe langa primul-ministru, ministrii de Finante si Educatiei, cred ca au dat roade si iata ca aceasta initiativa a mea, semnalul de alarma pe care l-am tras, a fost auzit la Bucuresti si cred ca putem spune fara niciun fel de problema ca Botosaniul are resursa financiara pentru a  acoperi acest gol creat prin plata suplimentara, nefiind prins in bugetul pe 2011 plata hotararilor judecatoresti castigate de profesori", a spus deputatul Catalin Buhaianu.

De cealalta parte insa, primarul Catalin Flutur sustine ca aceasta alocare era de asteptat sa fie facuta, in condiitiile in care la fel s-a intamplat si in ultimii ani.

"Aceasta rectificare a rezolvat o mare parte din intrebarile noastre din timpul anului si au curs rauri de cerneala si de declaratii in tot acest an vizavi de neputinta de a asigura salariile profesorilor pana la sfarsitul anului. Noi am facut demersurile firesti si normale care puteau sa vina de la Botosani, dar nici intr-un an, de prin 1998, nu au fost asigurate fondurile pana la sfarsitul anului din bugetul initial", a mentionat primarul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
7

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
38

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
51

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...